Social Icons

Pages

Sunday, July 31, 2011

SHUHARDI NAFI BERSEMBUNYI DARI POLIS ???Shuhardi Md. Isa,lelaki yang didakwa berlakon sebagai Allahyarham Baharudin Ahmad yang meninggal dunia dalam perhimpunan haram di ibu negara pada 9 Julai lalu,tiba-tiba menafikan dirinya bersembunyi,melarikan diri dan enggan bekerjasama dengan polis.Shuhardi yang ditemui pada satu sidang akhbar sebaliknya berkata beliau tidak pernah menerima sebarang surat rasmi memintanya menghadirkan diri bagi membantu siasatan dari mana-mana balai polis.

“Bukankah polis lebih profesional dan tahu segala prosuder jika mahu seseorang itu memberi keterangan berhubung apa-apa kes ??? Saya tidak bersembunyi,datanglah ke rumah saya dengan tertib.Saya akan bekerjasama dengan mereka (polis),” katanya.

BERNAMA melaporkan Shuhardi yang juga Setiausaha Agung Persatuan Usahawan Konsultan dan Pengarah Islam Malaysia (Uruskop) menjelaskan,beliau terpaksa tampil memberi penjelasan berhubung kekeliruan kematian Allahyarham Baharudin kerana ia jelas menjatuhkan maruah dirinya.


“Saya masih hidup,yang meninggal Allahyarham Baharudin.Saya ingat perkara ini dah selesai dan saya tidak perlu tampil beri keterangan kerana ada blogger-blogger yang mengeluarkan gambar saya dengan mengatakan saya adalah Allahyarham Baharudin,telah meminta maaf kepada saya.Tapi semalam bila saya lihat komen Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar yang berkata saya dipercayai menyembunyikan diri,saya terpaksa mendedahkan perkara ini,” katanya.

Beliau berkata polis sepatutnya menyiasat mereka yang mengeluarkan kenyataan mengelirukan mengenai dirinya daripada menumpukan siasatan ke atas dirnya sendiri.

“Saya yakin pihak polis mampu membuat siasatan berdasarkan maklumat dalam internet tanpa perlu melibatkan saya. Malah saya rasa polis sepatutnya siasat mereka yang keluarkan kenyataan keliru mengenai mereka.Saya rasa sepatutnya saya yang menyaman mereka (blogger) yang salah dengan mengaitkan nama saya itu,” katanya.

“Tetapi kerana kenyataan maaf dan pembetulan fakta yang dibuat seawal 10 Julai,maka saya menganggap perkara ini tidak perlu diperpanjangkan, malangnya kira-kira seminggu selepas peristiwa Bersih itu, pihak polis dan media masih mengaitkan nama saya,” katanya.

Beliau berkata kekeliruan tersebut terlebih dahulu telah dijelaskan oleh anaknya menerusi “facebook” dengan menjelaskan bahawa gambar yang disiarkan bukanlah gambar Shuhardi yang pengsan dalam perhimpunan tersebut.

Bapa kepada dua isteri dan 10 anak ini mendakwa kononnya tidak berkomplot dengan mana-mana pihak tertentu untuk berlakon dalam apa jua “aksi” kematian serta tidak mengenali Allahyarham Baharudin sendiri.

“Saya juga tidak kenal dengan mana-mana wartawan atau jurugambar yang datang buat liputan.Saya bukanlah “desperate” untuk dapatkan sogokan yang tidak bermaruah kerana Alhamdulillah saya hidup mewah,” katanya.

Suhardi berkata beliau bersedia memberikan kerjasama dengan pihak polis dan boleh dihubungi di talian 012-3900740.SEKARANG PERKARA SUDAH JELAS !!!

PANDAI-PANDAI LAH JAWAB DENGAN POLIS !!!

BLOGGER PAKATAN HARAM DAH BANYAK MENYUSAHKAN RAKYAT !!!

MENGATAKAN SHUHARDI ADALAH ALLAHYARHAM BAHARUDIN !!!

4 comments:

Anonymous said...

PADAN MUKA...

NAJIB TELAH DISAMBUT DGN RIBUT TAUFAN KAT PD SEMALAM...NASIB BAIK NAJIB TAK DITERBANGKAN RIBUT...

PERINGATAN ALLAH TU WAHAI POLIS, JGN IKUT RAGAM UMNO!!!

AHLAN WA SAHLAN RAMADAN MUBARAK!

Anonymous said...

Pelacur itu sebenarnya lebih mulia dari Nik Aziz Hj Hadi dan apa tah lagi Anwar....pelacur tu sekurang-kurangnya jujur dengan kesalahan yang mereka lakukan( mereka bukan rela tetapi terpaksa atas sebabyang mereka ketahui sendiri ) meraka sudah dihina,disisih dari masyarakat dan keluarga..tidak macam Nik Aziz Hadi dan Anwar penipu pelacur hukum tuhan dan hipokrit dalam pejuangan Isle...begiru jugak dengan suhardi si penipu yang didendang macam sial

Anonymous said...

ributpun pakatan nak politikkan,,,tapi mereka tewas dlm pilihan raya dan Allah juga tidak izinkan pakatan memerintah negara hingga ke hari ini itu mereka pn tidak dpt menerimah ketentuan tuhan sebaliknya salahkan spr,,

kalau perkara menguntungkan pakatan mereka terimah dan percaya ketentuan Allah tapi jika sebaliknya mereka akan letakkan segalanya atas kesalahan kerajaan

mengenai suhardi apapn alasan diberi memang nmpk sgt dia melakonkan watak kematian amat berkesan,,penipu besarrrrr

paktua said...

Najib kena ribut dikatakan peringatan allah sedangkan sedang membuat program kebaikan.
Baharuddin meninggal dunia kerana apa?...
Sedangkan perkara yang dilakukan bukan lah suatu yang boleh dibanggakan...

 
 
Blogger Templates