Social Icons

Pages

Thursday, September 27, 2012

HOT NEWS !!! HIMPUNAN HIJAU !!! @AZALINA OTHMAN BELASAH PAKATAN HARAM KAW-KAW !!!


walaupun isu ini kelmarin,tetapi saya rasa isu ini harus di pandang oleh pembaca Badut Rakyat kerana pakatan haram tengah menipu rakyat berkenaan dengan isu pengerang ini.menurut sumber,hari ahad ini satu perhimpunan akan di adakan kononnya nak bela rakyat pengerang dan mengatakan projek itu bahaya.ingat lynas ker ??? pasal minyak tu,kenapa tak pertikaikan loji minyak petronas di terengganu ??? saya ceritakan sedikit tentang kerteh.Terdapat beberapa buah kampung didalam Mukim Kerteh iaitu Kg Labohan,Kg Tengah,Kg Telaga Papan,Kg Gelugor,Kg Kuala Opis(Bandar Baru sekarang),Kg Baru(mula didiami dalam tahun awal 1970'an melalui pemberian tanah kepada penduduk dizaman Dato' Sulong bin Mahmood menjadi wakil rakyat),Kg Chabang,Kg Pengkalan Ranggon,Kg Bukit Pahang,Kg Batu Puteh,Kg Darat Kolam,Kg Mat Ikal,Kg Lama,Rasau Kerteh dan Ketengah Jaya.Kerteh membangun hasil daripada adanya 'emas hitam' iaitu petroleum yang terdapat di dasar Laut China Selatan yang menghadap ke pantai Kerteh.Kerteh menjadi salah satu kawasan tumpuan penting di daerah Kemaman kerana kepadatan penduduk dan juga kemudahan yang lengkap. Kerteh juga sering dipanggil sebagai "City of Light" di kalangan pelancong kerana limpahan cahaya dari Kawasan Perindustian Petroleum Petronas yang menerangi kawasan Kerteh pada waktu malam.Pelbagai bentuk pembangunan telah dibangunkan di Kerteh.Antaranya ialah Kawasan Perindustrian Petronas,Pelabuhan Kerteh,Loji Penapis Minyak Terengganu,Rantau Petronas,Sekolah Rantau Petronas dan lain-lain.Rantau Petronas turut dibangunkan oleh PMINT.Terdapat banyak pembangunan muncul di Kerteh seiring dengan pembangunan ECER di seluruh negeri Terengganu. 

 


gambar di atas kononnya nak bela rakyat.kalau nak bela,kenapa isu tumpahan minyak di sungai rengit tak bela ??? kata himpunan hijua ni terdiri dari NGO ???

Ahli Parlimen Pengerang,Datuk Seri Azalina Othman menjelaskan bahawa tanah bagi menempatkan rancangan projek Kompleks Bersepadu Pengerang (PIPC) telah dikenalpasti sebagai lokasi strategik bagi kapal dagang untuk berlabuh.Justeru katanya tidak timbul isu tentang bantahan oleh penduduk seperti yang dibangkitkan oleh pemimpin PAS.Sambil menyifatkan tuduhan Naib Presiden PAS,Salahudin Ayub tidak berasas,jom kita saksikan video,sumber dari Kl Pos di bawah


RENUNG-RENUNGKAN

3 comments:

Anonymous said...

Pas... diri sendiri pun tak terbela.. ada hajat nak bela org lain..
kasian.. Pas ni.. apa yg diorg boleh buat.. semua cakap kosong..apa pembangunan yg Pas dah buat..?? semua cakap2 kosong adalah... angan2 je lebih..

Anonymous said...

Kesimpulannya di sini, apa saja projek yg memberi manfaat pd rakyat akan disabotaj oleh PR.. Mereka x mahu k'jaan dilihat menjuarai kemajuan.. Sebaliknya mereka akan meneruskan segala projek yg ditentang andai mereka memerintah, sbb mereka melihat ini adalah peluang mereka untuk merembat segala keuntungan yang ada.. Nampak x?

Anonymous said...

woii, petikaian itu ialah mengapa pelabuhan itu tidk dibesarkan atau tempat yang sedia ada di kerteh sebagai terminal minyak dimajukan. itu lebih baik daripada buka tanah orang di pengerang. jumpa minyak di kerteh dan loji bukn dibuat di petempatan penduduk seperti yang ingin dilakukan di pengerang..

 
 
Blogger Templates