Social Icons

Pages

Thursday, May 02, 2013

BREAKING NEWS !!! #PRU13 #TOLAKPR !!! PELAN TERBARU PR UNTUK MENJATUHKAN KERAJAAN DIDEDAHKAN !!! WAJIB BACA


Perancangan PR untuk mencetuskan huru-hara pada PRU-13 telah pun terdedah luas.Malah,strategi-strategi serangan dan mematah isu juga sudah diketahui umum.Antaranya,membawa masuk pelanduk dua serupa dengan Anwar dari Thailand dan melancarkan keganasan seperti mengebom bilik gerakan dan sebagainya.Namun,Itu hanyalah permulaan.Kita tahu bahawa pelan kemuncak mereka ialah mencetuskan pemberontakan yang besar.Ia akan dimulakan dengan kekecohan di beberapa tempat pada hari pengundian –> Kekecohan itu akan disebarkan secara meluas di media sosial dan diperbesarkan sehingga ramai yang terpengaruh –> Akibatnya keputusan pengundian tidak diterima dan bantahan dibuat secara besar-besaran kemudian orang ramai pun dihasut untuk mencurigai dan memarahi kerajaan –> Akhirnya,demonstrasi bantahan keputusan PRU-13 secara ‘habis-habisan’ akan diadakan di Kuala Lumpur dengan matlamat menggulingkan kerajaan.Tidak mustahil,demonstrasi ini akan bermula lebih awal iaitu sejurus selepas keputusan diumumkan.

Jika ini berlaku,bermakna mereka akan mengambil tempat masing-masing di sekitar ibukota apabila kekalahan hampir disahkan.PR mungkin juga memerlukan satu insiden besar yang mengejutkan seperti percubaan bunuh atau pembunuhan seorang yang berpengaruh dalam kekecohan ini untuk membawa huru-hara itu ke satu tahap lagi.Walau apapun,apa yang lebih penting ialah untuk kita memahami perancangan terperinci mereka.Satu artikel di Outsyedthebox nampaknya bersetuju dengan pendapat penulis bahawa huru-hara akan dicetuskan di kawasan paling strategik iaitu bermula di Jalan Pudu.Blog tersebut memaparkan gambaran yang lebih jelas dengan mengambil contoh Demonstrasi BERSIH pada 9 Julai 2011.Dalam demonstrasi tersebut,kita melihat para peserta berkumpul di Jalan Pudu,Menara Maybank,Puduraya dan Tung Shin Hospital dan bukannya Dataran Merdeka yang menjadi ‘idaman’ mereka. Tindakan mereka memutuskan perhubungan ke Jalan Tun Perak,Jalan ParlimenJalan Raja Laut, Jalan TAR, Jalan Imbi dan Jalan Bukit Bintang secara serentak.apa pun baca dulu mesej di bawah.adakah PR layak memerintah ???

saya sambung balik,Jika ini berlaku,seluruh Kuala Lumpur akan lumpuh apabila trafik tersekat,orang ramai terperangkap,maka huru-hara boleh direalisasikan ke tahap maksima.Insiden membelasah polis dan mungkin juga orang ramai tidak boleh diketepikan.Pada ketika ini,media asing sudah pastinya telah bersedia di beberapa tempat sambil bersedia dengan tajuk ‘Malaysia Spring’.Sekiranya,perancangan ini diadakan pada hari pengundian, mereka mungkin tidak mampu mengerahkan begitu ramai peserta untuk mencetuskan huru-hara yang berkesan. Namun, ia memberi satu kelebihan di mana kebanyakan pemimpin tertinggi akan berada di satu tempat sahaja untuk meraikan kemenangan.Kepungan boleh saja dilakukan di sana.Walaubagaimanapun,ini adalah salah satu senario yang terburuk dan sukar untuk dijayakan.

Selain hari pengundian,hari yang perlu diberi perhatian ialah hari mengangkat sumpah selepas PRU di mana mereka pasti akan sedaya upaya cuba menghalangnya. Walaubagaimanapun,soal tarikh huru-hara bukanlah sesuatu yang signifikan kerana ia akan merupakan sesuatu yang berterusan bermula sekarang sehingga berjaya, iaitu tidak dapat dipastikan bila.Apa yang pasti ialah mencetuskan ketegangan melalui internet bukanlah sesuatu yang sukar kerana tentera kacang merah DAP telah pun bersedia.Dengan hanya 2,000 orang tentera siber yang mempunyai 20-50 akaun laman sosial setiap seorang,tidak syak lagi yang mereka mampu mewujudkan gambaran persepsi berjuta-juta orang dalam sekelip mata.Ini akan memberi alasan kepada pihak asing untuk mengambil pandangan mereka sebagai serius dan seterusnya masuk campur dalam urusan negara ini.Semua yang diperkatakan ini telah pun berlaku di serata dunia hatta sebelum era internet lagi.Dalam kebanyakan kes,pertumpahan darah adalah pasti. Sama ada darah yang tertumpah itu adalah di kalangan rakyat dalam jumlah yang besar,mahupun terhad kepada satu individu tertentu, termasuk pemimpin atau penentangnya,terpulang kepada yang mana yang lebih memberi keuntungan kepada kuasa asing.Syria,Mesir,Libya,Iraq,Afghanistan telah mengalaminya.Apakah kita benar-benar ‘teringin’ untuk mengikut jejak langkah mereka  ???


INILAH TEMPAT MEREKA AKAN BERKUMPUL NANTI SELAIN DARI DATARAN MERDEKA !!!

RENUNG-RENUNGKAN

4 comments:

Anonymous said...

Harap saudara buat ulasan / pencerahan tentang negara2 arab spring.....adakah tunisia, mesir dan negara arab lain yg bertukar pemimpin yg dikatakan diktator...adakah negara2 trsebut maju...negara2 trsebut aman damai....petunjuk ekonomi mencacak2 naik...
Kadang hairan kenapa arab spring jd rujukan pembangkang......sedangkan negara kita bg peluang kpd semua org cari ilmu, rezeki secara adil....

Anonymous said...

Apa muslihat DAP menyokong Anwar Ibrahim untuk jadi Perdana Menteri walau pun Karpal Singh sendiri pernah menyindir UMNO di Dewan Rakyat pada tahun 1992 dulu kerana UMNO dikatakan memilih peliwat jadi bakal Perdana Menteri ?? Tidak cukup dengan itu Karpal pernah suruh Anwar bertaubat kerana telah banyak menyusahkan negara, tetapi hari ni DAP tetap mahu Anwar jadi PM kerana mereka tahu Anwar tidak mampu bantu PAS melaksanakan hudud kerana segala rahsia Anwar ada ditangan mereka jika Anwar enggan bantu DAP menjayakan agenda mereka.

Renung renungkan...

pinjam ayat bro BR :)

Anonymous said...

alahai..biar betul macai macai BN nie..

setakat print out cam tue...bukan saya...cucu saya pun leh buat...aper nyer otak...kasi la bukti yang konkrit...

gambar handphone...sesaper ajer boleh taip dan hantar...

INI KALILAH

Anonymous said...

anon 1.02pm .

muslihatnya mudah saja . ANWAR bakal jadi PUPPET dap .Anwar takkan mampu menentang karpal , kit siang atau guan eng , sebabnya , segala bukti kerosakkan moral yg ade pada karpal , sudah cukup untuk membuatkan anwar jadi KUCING peliharaan DAP . ini matematik mudah DAP. Bilamana mereka kuasai anwar , secara tak langsung PKR akan menyembah lutut DAP juga . runtuhnya sebuah kerajaan , bila rajanya ditawan atau di bunuh . ini faktor sejarah berbilang bangsa mengalaminya . RAJA PKR (anwar) telah pun berada dlm genggaman DAP & ZIONIS . secara langsung , kerajaannnya (PKR) , akan ikut sama menjadi hamba abdi kepada DAP & ZIONIS .

Buat PAS , Mereka hanyalah pekakas & alat . Mereka digunakan , kerana di dalam pakatan , mereka mempunyai ahli teramai & paling taksub kpd pemimpin2 mereka . PAS , pemimpin PAS & Ahli2 PAS , hanyalah kuda tunggangan DAP . Percayalah , jika di beri kuasa ,DAP paling dominan antara 2 parti yg di ketua org2 melayu ini (anwar & hadi ) . PKR & PAS , hanya pak turut dan pekakas DAP sahaja. ITU REALITI NYA.

 
 
Blogger Templates