Social Icons

Pages

Saturday, January 26, 2013

HOT NEWS !!! JIKA TERBAKAR KITAB BIBLE BAHASA MELAYU !!! LIM GUAN ENG HARUS DISALAHKAN !!! NAK TAHU KENAPA ??? WAJIB BACA !!!


Majlis Peguam dalam reaksi segeranya telah meminta pihak berkuasa bertindak mendakwa Presiden Perkasa,Ibrahim Ali di bawah Akta Hasutan berikutan gesaan NGO itu supaya kitab Bible yang mengandungi kalimah Allah S.W.T dan disebarkan kepada pelajar Melayu Islam di Pulau Pinang dibakar.Bila ada kepentingan untuk politik pembangkang tak semena-mena mereka mahu menggunakan Akta Hasutan yang sebelum ini seringkali dituduh sebagai alat Kerajaan Pusat untuk menutup mulut pemimpin pakatan pembangkang.Dasar hipokrit betul.Itu sudah menjadi standard Majlis Peguam yang kiblatnya sejak dulu condong memihak kepada pembangkang,lagipun dalam bab putar belit sebegini sudah terlalu sinonim dengan mereka.Dalam pada itu,ramai juga pemimpin PR dan pihak gereja Kristian tumpang sekaki mendesak Kerajaan Pusat bertindak tegas terhadap Ibrahim Ali kononnya demi memelihara hak kebebasan agama yang dijamin dalam Perlembagaan Persekutuan.Tapi hak agama Islam yang dijamin sebagai agama Persekutuan serta penganutnya dilindungi daripada hasutan dan dakyah agama lain tidak pula para hipokrit politik dari PR dan puak Kristian ini mahu ambil kira untuk dihormati sama.

PR yang secara kasarnya kelihatan dikuasai pemimpin beragama Islam rupa-rupanya lebih sensitif bila timbul isu melibatkan kitab Bible,pelik bin ajaib betul. Kalimah Allah s.w.t sengaja mahu dinodai untuk disamakan dengan konsep ketuhanan triniti Kristian tidak pula mereka sensitif untuk pertahankan kesuciannya.Sepatutnya sebelum mereka mencemuh Ibrahim Ali dan NGO yang diketuainya,lebih elok mereka cermin wajah sendiri dan kaji dari mula siapakah yang mula-mula mencetuskan isu kalimah Allah S.W.T untuk dimasukkan dalam kitab Bible Bahasa Melayu.Jika tidak kerana mulut lancang dan kurang ajar dari Setiausaha Agung DAP,Lim Guan Eng menimbulkan isu ini dalam ucapannya semasa perutusan Kristmas 2012,perkara sebegini tidak akan timbul langsung.Tapi dek kerana DAP begitu kemaruk mahukan undi penganut Kristian untuk berdepan dengan PRU 13 maka mereka dengan sengaja mencetuskan kembali tuntutan kalimah Allah S.W.T sekaligus menyebabkan suasana harmoni di antara orang Islam dengan minoriti Kristian di negara ini kembali hangat.

Tambah memanaskan keadaan bila mana para mubaligh Kristian keturunan Cina di Pulau Pinang kelihatan seperti sengaja mencurah minyak pada api yang sedang marak dengan menyebarkan kitan Bible yang mengandungi tulisan jawi dan kalimah Allah S.W.T kepada para pelajaf Melayu Islam di beberapa buah sekolah menengah di sana.Nyata sekali pihak yang sepatutnya perlu dikecam dan dipersalahkan ialah DAP serta para aktivis Kristian dan bukannya Ibrahim Ali atau Perkasa yang hanya menyuarakan kemarahan terhadap tindakan kurang ajar DAP dan pihak pendakyah Kristian.Jika benar ada kitab Bible yang mengandungi kalimah Allah S.W.T terutama sekali yang disebarkan kepada pelajar Melayu Islam di Pulau Pinang itu akan dibakar, maka Lim Guan Eng dan DAP lah yang patut menanggung akibatnya,bukan begitu pembaca Badut Rakyat ???

RENUNG-RENUNGKAN 

5 comments:

Anonymous said...

kite bakor..kita bakor...JIKA diberi bible dr seseorang yg isi kandungan mempunyai kalimah ALLAH
serta berbahasa melayu yg boleh
mendatangkan kekeliruan yg nyata
menyesatkan orang islam generasi
muda jika membacanya!!

Anonymous said...

Ha ha ha... Guan eng... Ko mane ade agama... Jadi ko cucuk islam... Ko cucuk kristian... X kisah pnganut mne yg bergaduh... Gua apa kisah... Islam ka... Kristian ka.. Buddha ka... Hindu ka... Diorg mau gaduh... Diorg punya pasal la... yang penting arr.. Kita kasi bakar itu islam... Kita kasi main itu nama Allah... Then arr... Kita kasi tau itu kristian...islam mau bakar itu bible... Ha ha ha... Kasi diorg mantak gaduh...

tungkaran hati said...

Menteri Amaran suka tidoooo !
Lantik kembali Dr. Mahathir sebagai Menteri Dalam Negeri...!

Anonymous said...

Baik bakar guan eng tuw skali....bakor...bakor...bakor...

Anonymous said...

Kalau terjadi kejadian rusuhan kaum dinegara ini kami akan cari kau LGE dilubang cacing sekali pun. Jangan mencabar kesabaran orang orang melayu hey! Anak haram jadah punya cina pukimak sudah bagi betis hendak peha.

 
 
Blogger Templates