Social Icons

Pages

Wednesday, May 27, 2015

KANTOI !!! PENIPUAN PUAK #PAKATAN #PEMBANGKANG TERHADAP SERANGAN KE ATAS DS @NAJIBRAZAK DIDEDAHKAN !!!


Menurut perisik-perisik persendirian PR,Datuk Seri Najib telah menyonglap berpuluh-puluh billion wang rakyat termasuk GST.ini tidak termasuk duit 1MDB yang dikatakan disonglap oleh Datuk Seri Najib yang berjumlah RM45 billion.Tetapi mengapa beliau tidak disenaraikan sebagai antara pemimpin negara terkaya ??? Di manakah dia menyimpan duit yang berbillion ringgit yang disonglap tersebut.Mungkin di dalam gudang bawah tanah rumahnya atau di simpan di alam ghaib.Banyak mana agaknya duit RM1 billion ??? 

Paling mudah nak tahu,jika dibelanjakan 1 hari sebanyak RM10,000.00,duit RM1 billion akan habis dalam tempoh 300 tahun.Bayangkan jika berjumlah RM285 billion.Mereka yang bijak berkata tuduh Datuk Seri Najib songlap dan curi duit berpuluh atau beratus billion pernah tengok kerrr banyak mana duit RM1billion ??? Mengapa mereka sanggup mereka-reka fitnah terhadap pemimpin UMNO sedangkan mereka tiada bukti pun yang dapat mensabitkan Datuk Seri Najib menyonglap duit yangg sebegitu banyak ??? Tidak terdetikkah rasa berdosa membuat cerita fitnah begitu ??? 

Pemimpin negara terkaya di dunia .....

Bukan semua pemimpin di dunia memiliki kekayaan yang luar biasa.Namun,terdapat beberapa pemimpin di dunia setelah dikira aset kekayaan mereka, ternyata memiliki kekayaan yang luar biasa.Tahukah kita bahawa Presiden Rusia,Vladimir Putin mempunyai kekayaan luar biasa melebihi daripada raja-raja di negara Arab.Melalui sumber Bisnis.com,berikut merupakan 5 pemimpin negara terkaya di dunia:

1. Presiden Rusia,Vladimir Putin - AS$40 bilion

Beliau telah menggalas jawatan sebagai Presiden Rusia sejak tahun 2012 lagi. Sebelum itu, pendapatan Putin hanyalah AS$80,000 dan kini beliau diiktiraf sebagai jutawan terbesar dunia kerana memiliki saham dalam pelbagai perusahaan di Rusia. Beliau memiliki rumah yang dibina sebagai tempat tinggal rasmi pemerintah negara. Salah satunya adalah di Praskoveevka di Laut Hitam beharga AS$1 Juta.

2. Raja Thailand,Bhumibol Adulyadej - AS$30 bilion

Beliau merupakan raja yang disayangi seluruh rakyat di Thailand. Bahkan, beliau juga merupakan raja yang paling lama memerintah sejak tahun 1946. Bhumibol sentiasa berusaha melakukan terbaik dalam menjaga hati rakyatnya dalam pelbagai sektor sehingga mengangkatnya sebagai individu kedua terkaya di dunia.

3. Sultan Brunei,Sultan Hassanal Bolkiah - AS$20 bilion

Sultan Hassanal Bolkiah telah ditabalkan menjadi Sultan Brunei setelah ayahnya melepaskan jawatan pada tahun 1967.Salah satu kekayaan yang dimilikinya adalah beberapa syarikat penghasilan kereta yang eksklusif.Baginda juga memiliki sebuah kereta berjenama Rolls Royce dilapisi dengan emas 24 karat.

4. Raja Arab Saudi,Abdullah Abdul Aziz Al Saud - AS$18 bilion

Allahyarham Abdullah Abdul Aziz Al Saud telah menjadi raja ketiga terkaya di dunia, Beliau ditabalkan menjadi Raja Arab Saudi setelah kematian adik tirinya,Raja Fadh dan dipertanggungjawabkan menjaga dua masjid.

Sepanjang pentadbiran beliau,telah banyak transformasi dilakukan lebih-lebih lagi dalam menjaga hak asasi wanita.Raja Abdullah juga begitu rendah diri dan baik hati kerana dilihat sering membantu negara-negara dunia lain yang ditimpa musibah seperti gempa bumi di China pada tahun 2008 dan Ribut Katrina di New Orleans.

5. Presiden UAE, Khalifa Zayed Al Nahyan - AS$15 bilion

Khalifa Zayed Al Nahyan telah mengambil alih tanggungjawab sebagai presiden sleepas kematian ayahnya pada 2004. Beliau juga mengetuai Abu Dhabi Investment Authority dan kekayaannya selepas diambil kira melebihi daripada AS$150 juta. Antara kemudahan yang pernah disediakannya seperti hospital di Amerka Syarikat dan sekolah-sekolah di Wales.

DI MANA NAMA DATUK SERI NAJIB ???

LAIN KALI CHECK LAHHH DAN TUNJUK BUKTI !!!

JANGAN MAIN SEMBUR JERR !!!

ADA FAHAM KAA ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates