Social Icons

Pages

Friday, November 29, 2013

KANTOI !!! ISU GAJI !!! AZMIN ALI SARKAS - FAEKEHKEHKEH !!! MUAHAHAHAHA !!!


amik ubat !!! kerana nak mempertahakan menteri besar,faekah A.K.A faekekehkeh membelasah azmin ali.sebelum ini pembangkang selalu mainkan isu sarkas,kali ni terkena kat pembangkang sendiri.jom kita ikuti apa cerita sebenar 

Isu kenaikan gaji Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di Selangor yang menjadi perhatian dari kalangan pimpinan parti-parti politik dilihat semakin tegang susulan berlakunya pertengkaran di kalangan penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) menerusi laman Twitter. Ianya dilihat berpunca daripada tindakan Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor,Faekah Husin yang menulis di twitter dengan nada sindiran memberi gelaran 'Sarkas' terhadap Timbalan Presiden PKR,Azmin Ali.Ianya dilihat mengundang kemarahan beberapa penyokong ADUN Bukit Antarabangsa itu.Suasana lebih tegang sehingga berlakunya kenyataan berbalas dari pihak yang dilihat menyokong Khalid Ibrahim. 

Sebelum ini,Azmin yang juga Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Selangor (BBC) Selangor menggesa kerajaan negeri menangguhkan pelaksanaan kenaikan gaji bagi menteri besar,exco,speaker,timbalan speaker dan ADUN negeri itu agar penilaian semula dengan kadar berpatutan dapat dilakukan.Khalid hari ini mempertahankan keputusan itu dengan mendakwa kadar kenaikan tersebut berbeza-beza tersebut adalah kerana ia dibuat berdasarkan gaji asal serta berpandukan Sarawak. Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga Penasihat Ekonomi Selangor Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan kenaikan gaji itu terlalu tinggi dan menyarankan Khalid supaya mencari jalan untuk mengkaji semula kenaikan gaji tersebut.

ANDA NAK LAGI ???


UNTUK SELANJUTNYA

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates