Social Icons

Pages

Monday, June 02, 2014

#PRKTELUKINTAN !!! KANTOI !!! PENIPUAN MEDIA #DAP KENCING RAKYAT MALAYSIA DIDEDAHKAN !!!


tu dia !!! apa yang tak sama tu ??? meh saya beri fakta sebenar.sebelum ini berlegar-legar poster kononnya pengiraan SPR contra dengan jumlah pengundi yg dilaporkan ketika pengundian di tutup jam 5 ptg.

Mari kita rungkaikan kebongokkan mereka bersama-sama

 Kesalahan 1 

Bilangan pengundi awal yang mereka laporkan adalah 392 walhal bilangan sebenar adalah 421 orang

Kesalahan 2 

1. kelmarin,ada yang siap pergi melihat pengumuman rasmi SPR yang mengatakan bahawa jumlah pengundi selepas pengundian jam 5 ptg di tutup adalah 39850 orang rupanya tipu belaka dan tak jumpa pun.

2. Malah peratusan jumlah pengundi berubah dari jam 5 ptg hingga pengumuman rasmi dibuat jam 9.30 mlm apabila mereka lakukan news update. 

3. Akhirnya jawapan terungkai apabila saya membaca portal Meloyakini

4. Cuba kalian lihat gambar pada portal berita itu,seorang petugas SPR mengupdate jumlah pengundi setiap jam setiap kali menerima kertas undi di tempat pengiraan undi pusat. 

5. Setakat jam 5 petang,jumlah pengiraan undi yang sudah di terima adalah 39850 org dan ini bukan muktamat lagi. 

6. Dalam keratan yang sama,Malaysiakini melaporkan peratusan yg keluar adalah 67.4% Maka, 67.4% × 60 439 = 40 735 pengudi sebenarnya peratusan yang tepat adalah 67.3%.

7. Terima kasih meloyakini sebab kantoikan bebal-bebal ni.

8. gambar di bawah membuktikan segalanya !!!Jom kita sebarkan kepada semua rakan rakan,DAP sudah tumbang lagi mau reka fakta palsu. 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates