Social Icons

Pages

Friday, January 30, 2015

EKSKLUSIF !!! SKANDAL PENINDASAN #DATUMJELATEK YANG DISEMBUNYIKAN OLEH #AZMINALI DIDEDAHKAN !!! VIDEO INSIDE !!!


Projek Datum Jelatek merupakan projek pembangunan semula kawasan perumahan kos rendah di Jalan Jelatek,Datuk Keramat bernilai RM1.2 bilion yang dijadual siap 2016.Membabitkan empat bangunan setinggi 45 tingkat,pejabat,hotel dan pusat membeli belah projek yang didakwa penduduk dibuat tanpa memikirkan keadaan orang Melayu di sekeliling kawasan ini.Pada 4 Oktober 2012,Datum Jelatek telah dilancarkan di Marina Bay Sands,Singapura dan dibuka untuk pembelian dan didakwa kuasa membeli adalah berpihak kepada orang luar.

Bagaimana mereka memujuk penduduk PKNS menjual rumah mereka dengan 50 peratus daripada keseluruhan kuota pembangunan di bekas tapak pangsapuri kos rendah tersebut telah dijanji untuk diberikan kepada bumiputra kini peruntukan tersebut tiada lagi.pada hal 23 Febuari 2013 di Taman Permata azmin mengulangi janji tersebut.Kononnya yang digembar-gembur PKR,penduduk Melayu yang menjual unit pangsapuri mereka kepada PKNS untuk projek itu menerima keuntungan berlipat kali ganda apabila dibayar RM 300,000.Sebaliknya harga asal pangsapuri kos rendah mereka hanya sekitar RM 20,000.Penduduk mendakwa,PKNS pada tahun 2009 telah bersetuju untuk memberi pampasan berjumlah RM250,000 hingga RM300,000 bergantung kepada saiz rumah,manakala antara RM400,000 hingga RM500,000 bagi rumah kedai.

Pada 14 November 2011,satu sidang akhbar telah dibuat oleh penduduk mendakwa PKNS mengurangkan jumlah pampasan pada nilai yang lebih rendah iaitu hanya sebanyak RM 130,000.Kira-kira 1,000 orang berkumpul di tapak projek Datum Jelatek di Taman Keramat kelmarin bagi membantah tindakan kerajaan negeri Selangor membenarkan projek mega berkenaan diteruskan PKNS juga dikatakan telah menekan penduduk dengan menghentikan kerja-kerja penyelenggaraan dan menggunakan undang-undang kerajaan negeri untuk merampas tanah yang diduduki. Tindakan PKNS dilihat seperti ‘menghukum’ penduduk dek sikap mereka yang enggan berpindah sebelum itu. Ini telah menjadi agenda menukar kawasan majoriti Melayu itu menjadi "Chinese District" (Daerah Cina) kerana ia hanya mampu dimiliki kaum Cina dan warga asing dari China.Bukan suatu dapat dinafikan lagi.Apabila baru-baru ini cerita diada-adakan kononya terdapat permintaan bumiputera 1097 walhal unit yang disediakan hanyalah 674.Gambaran hentam membabi buta menggambarkan yang Jatum Jelatek disediakan 1005 untuk bumiputera.Hakikatnya ramai yang tahu hal sebaliknya berlaku.selepas kejadian itu Menteri Besar Selangor,Azmin Ali pula mengatakan kononnya yang mengamuk itu bukan penduduk keramat dan azmin ali juga mempersoalkan tindakan mereka dan berkata pada media 'Kamu pasti peserta demo Datum penduduk tempatan?' apa kena mengena dengan soalan tu ??? sepatutnya azmin ali kena turun padang dan beritahu kepada penduduk keramat itu sendiri.bukan lari lepas tu bila ditanya dah bincang dengan penduduk.betul kerr ??? mana buktinya yang azmin ali bincang dengan penduduk ???

Tetapi perlu diketahui Azmin semasa zaman Khalid menjadi MB dan menjadi pengerusi projek dan juga membabitkan Teresa Kok yang menjadi sebahagian dalam skandal ini. Pengurus Besar PKNS Azlan Md Alifiah menegaskan majoriti bakal pembeli kondominium di Datuk Keramat itu,yang dibangunkan DatumCorp International (DCI),adalah Bumiputera.Azmin sering malaung-laungkan yang PKNS dan DCI sentiasa menerima pandangan dan cadangan daripada penduduk di sekitar kawasan pembangunan Datum Jelatek ini bagi memastikan mereka benar-benar faham tujuan pembangunan projek iniTetapi cakap awal hendak beri 50 kuota Bumiputera sekarang 0%.. Emm awal-awal kelentong boleh percaya lagi kerr cakap azmin ali ni ???


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates