Networkedblogs

HOT NEWS !!! UMIE AIDA MEMBELASAH ABBY ABADI !!! WAJIB BACA !!!


Di kala artis lain mengambil langkah selamat dengan berdiam diri daripada memberikan sebarang komen tentang kenyataan Abby Abadi. Umie Aida meluahkan isi hatinya menerusi Twitter sebentar tadi. Apabila ditanya pendapatnya mengenai isu ini, Umie Aida menyatakan yang pemikiran Abby Abadi sangat cetek kerana membuat komen sebegitu.


Abby Abadi yang membaca tulisan Umie Aida memberikan respon dengan menyatakan yang dia menyayangi rakan-rakannya termasuk Umie Aida. Bagi Abby, umat Islam sekarang sudah jauh sangat tersasar.


Umie Aida kemudiannya membalas dengan memohon Abby tidak menggunakan saluran politik untuk membuat kenyataan sebegini.


Sekarang ini di Twitter pun sedang kecoh dengan ada sesetengah pihak yang menyokong dan membantah cara Abby Abadi meluahkan kata-katanya. Ada yang berpendapat Abby harus memenuhkan ilmu di dada terlebih dahulu sebelum berdakwah. Ada yang bersetuju kerana percaya perlu ada insan yang berani bercakap seperti Abby Abadi - Politik Anda

11 comments:

Anonymous said...

abby kata , saya masuk pas serah borang sebab takut esok jika allah tanya dekat sana nama saya takde dalam senarai !

saya takut kata nak perjuang islam tapi nama takde dalam senarai ..katanya !!

muahhhhh ..ha ha ha

Anonymous said...

adoiiiii muallafni dah buatjal daaaa

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous said...

Abby perlu menilai parti pas. Adakah pas benar2 mengikut cara islam yg betul dengan membuat fitnah sesama islam. perhatikan tingkah laku dan tutur cakap sesetengah ahli dan pemimpin pas ,ada kah itu cara islam sebenar.saya bkn ahli mana2 badan politik....

Anonymous said...

Mulai dari hari ni aku nak ikut perkembangan dia. Terutama lepas pru nanti. Adakah dia akan buat seperti apa yang dia kata sekarang.

Anonymous said...

DAH MASUK PEMBANGKANG KENA LA MAKI HAMUN ORANG BARU BETUL....SEBAB PEMBANGKANG SAJA YANG BETUL

Anonymous said...

habis sekarang ni dia tak yah kerja la. tak yah makan la sbb bn yg jadi kerajaan. oooooppppssss lupa plak dia dapat duit gi ceramah

Aku nasihatkan kepada penyokong abby abadi ni....TOLONG SURUH DIA TUMBUH KAN BULU KENING DIA TU DULU, baru sebok cite bab quran dan sunnah. Dia sndr x ikut cakap, bahwasanya HARAAAMMMMM mcukur atau meminta dicukur bulu keningnya. Pastu, mintak tlg dia ni jgn nk bertabarruj sgtla...jurumekap jantan. Si epie temerloh tu. Lgi mau cite org sesat? Mmg islam tak blh dipisahkan dgn politik, tapi zaman rasulullah, dia tau ke politiknya mcm mna? Ada ke wanita ajnabi bersetentang dgn mata nabi saw? Semua bhijab dan duduk dibalik tirai....blh blaku zina mata....oppsss bkn ko dgn anak ikan ko dlu siap duk sehotel ke? Nk cuci dosa msuk pas la??? Puihhhhhhh......kau balik, gi belajar dgn kak noorkumalasari la...dia lgi beradab dri kau ni. Org takde duit nak sara anak2..mcm ni la jdinya. Bgi duit anak makan dri hasil caci maki, btelagah dgn masyarakat. Ape pya ppuan la nie...

Anonymous said...

Abby Abadi ni ibarat budak sekolah tadika, sebab tu bila membaca kena baca dgn kuat. Kalau pelajar univ tak ada membaca kuat. Dia bau nak kenal agama, sepatutnya banyak muhasabah diri bukan menjadi alat untuk politik kotor yg akan lebih mengotorkan dirinya. Aku kesian betul dgn artis2 ni, kata nak bertaubat, tapi dok mencari dan menceritakan keburukan orang lain. Aku pernnah jumpa ramai artis lelaki dr indon yg dah bertaubat skrg mereka menjadi org yg berpegang pd sunah Nabi saw, tak ada pun dok berkempen politik. Aku rasa artis2 yg betul2 nak bertaubat, carilah jln yg soheh, jgn kata bertaubat tp semakin sesat kerana memburu sesuatu yg bukan ajaran Nabi saw. PAS bukanlah pejuang agama yg sebenar, pas hanya pejuang utk dpt kuasa. Wallahi, kalau pas menang pun mereka takkan laksanakan hukum Islam kerana masih byk halangan, mereka pun tak cukup kerusi di parlimen utk mengubah perlembagaan. Sedar2 lah wahai artis2 yg nak berubah, berubahlah kpd yg terbaik bukan jd tukang kutip derma..

Anonymous said...

Mungkin dia terpengaruh dengan Syiah yang diagungkan PAS.

Anonymous said...

Bila rasa sesat,,masuk PAS ? hahaha
Aku rasa masuk PAS lagi bertambah sesat.

Nak perjuangkan Islam kena masuk PAS ker?..Masuk Pondok Agama la..dalami islam. Ni masuk PAS bagi ceramah hentam kerajaan..Islam mender tu?..Itu islam Politik, islam yg mengejar kebendaan..jgn cakap banyak la...Islam & politik mmg x boleh dipisahkan, tetapi mempergunakan agama demi kepentingan politik dan lebih2 lagi sebagai satu cara mencari makan aku rasa HARAM...

Setiap kali ceramah dapat duit..itu sebenarnya yg dia nak. Kalau betul2 berubah dan dah sedar akan kesilapan diri, bertaubat la..kalau nak share pun tak perlu menerima ganjaran...hampeh..berubah taik kucing...