Soladiriti Untuk Saiful

Soladiriti Untuk Saiful

Wednesday, January 16, 2013

SYABAS !!! TAHNIAH KEPADA SHARIFAH !!! LISTEN... !!! RAKYAT DAH TERPENGARUH PADA PR !!! WAJIB BACA !!!


sekarang ini di internet Kecoh diperkatakan tentang Sharifah Zohrah berlawan dengan seorang pelajar yang juga aktivis parti sosialis dan ahli seketeriat JERIT,K Bawani.Yang saya tak boleh tahan ada juga di kalangan orang-orang Umno yang mengutuk Sharifah Zohrah.kenapa anda nak kutuk Sharifah ??? apa salah dia ??? mudahnya anda termakan propaganda pembangkang.Pembangkang dah rasa terkedu dengan kejadian itu dan mereka dah merasa malu.Lalu mereka pusing cerita seolah-olah Sharifah jahat. itu cerita sebenar.anda lihat sendiri perhimpunan BERSIH !!! apa dah jadi ??? siapa ketua BERSIH ??? anda fikir di situ.saya nak sambung balik.sebenarnya,Mereka terkedu sebab selama ini cara-cara begitu didominasi oleh mereka dan mereka tak sangka ada orang pro BN yang begitu berani berdepan dengan aktivis pembangkang sehingga tunduk dan lari. 

Selama ini PKR teruja dengan keberanian Lathefah Koya.Selama ini mereka teruja dengan Adam Adli yang berani pergi ke pejabat Umno dan turunkan gambar PM.Selama ini mereka teruja dengan tindakan Nizar melaung-laung dalam Parlimen dan macam-macam benda gila yang sering mereka buat.anda tak fikir ke semua Itu Wahai pembaca Badut Rakyat ??? apa pun ini adalah dari isi hati saya,saya rasa apa yang dibuat oleh Sharifah sebenarnya jauh lebih baik dari apa yang dilakukan oleh puak-puak mereka selama ini.Sharifah berani turun berdepan dan dengan beberapa kali sebut perkataan listen tanpa perlu menjerit atau meraung hingga seorang aktivis pembangkang boleh tunduk kepadanya,itulah yang membuatkan pembangkang terkedu dan malu.Kemudian mereka pusing cerita Sharifah kurang ajar dan untuk sedapkan cerita mereka kata menghalang mahasiswa bersuara.Berlindung di sebalik nama mahasiswa pula.macamlah orang tak kenal siapa itu K.Bawani. 

cuba anda fikir,Mana lebih baik antara tindakan Sharifah dengan tindakan Nurul Izzah dalam gereja beberapa bulan lepas  ??? cuba anda fikir balik.apa yang saya kata,tindakan Sharifah itu betul.makin diberi peluang si Bawani itu makin syok berceramah.Jadi cara Sharifah potong itu adalah tepat.Tidak ada masalah.Cara itu selalu dipraktikkan oleh Anwar apabila berdepan pihak media.Sharifah tidak penampar atau bagi penyepak pada Bawani.Sharifah tidak menggomol atau menarik rambut Bhawani.bayangkan kalau semua tu terjadi.makin syoklah puak pembangkang goreng isu ini.

Sharifah berhentikan dia sebab dia sudah meleret-leret apabila diberi peluang bertanya soalan atau kemukakan pendapat.Itu perkara biasa dalam mana-mana forum untuk moderator atau panelis menghentikan soalan daripada floor jika dah meleret-leret atau keluar dari topik atau jika terlalu panjang sangat.Cuma yang luar biasa apabila Sharifah berani turun berdepan dengan Bawani.Itu pun mungkin kerana Sharifah telah tahu siapa Bawani yang sebenarnya dan kerana Bawani telah memutar belit apa yang dikatakan oleh Sharifah sebelum itu Akhir sekali apa yang saya nak katakan, saya bangga dengan keberanian Sharifah.Tahniah Sharifah !!!! Anda memang hebat.Jangan sesekali anda berundur atau memohon maaf kepada Bawani seperti yang didesak sesetengah pihak.Anda berada di landasan yang betul. Teruskan perjuangan....

RENUNG-RENUNGKAN 

49 comments:

Anonymous said...

ya...tgk klip tu sampai habis baru kita hukum. kedua-duanya ada salah dan betul. bawani terlalu terpengaruh dengan pemikiran/ akal yang cetek dan disekat oleh mentaliti pembangkang, pandangannya tidak luas seolah-olah pernah tinggal di negara2 yg disebut tersebut tanpa membuat pertimbangan lain yang mgkin tidak sesuai untuk dibuat perbandingan dengan malaysia. Syarifah berjaya menegurnya dan harap2 bawani 'celik akal', cuma compare ngan animal tu tak berapa kukuh. tapi kebiasaannya ketika belajar di U pelajar bersemangat untuk menyuarakan pendapat dan akan terbakar sana sini, tapi ianya akan lenyap bila habis belajar nanti. so fikir masa depan dan bebaskan fikiran anda untuk menganalisa secara terbuka, rasional dan BIJAK.

Anonymous said...

Alaaaaa, Anwar kurang hajar sama wartawan tu lupa plakkk kamu. Kebebasan bersuara? Wartawan diherdik dan dimalukan depan orang ramai tu boleh plakkk? Dah anak keling cibai ni kurang ajau. Kecik2 tak nak mampus, dah besar jadi ANJING PARTI SOSIALIS MALAYSIA aka KOMUNIS

Anonymous said...

Patutnya Syarifah tu tanya saja kat Bawani anak buruh angkut British tu - "you wakili siapa?" atau "you cakap utk siapa, utk PR ke?". Baru betul ..

Ikut aje cara si Peliwat Maksum tu ..

Anonymous said...

syabas sharifah...anda berjaya mematahkan hujah kurang ajar manusia yang tidak bersyukur....belajar dari kecik sampai ke tahap tu mesti di sekolah tajaan kerajaaan....tapi apabila dah cerdik sikit jadi kurang ajar sokong peliwat.....apa la bodoh punya manusia....orang macam ni patut di hantar ke mindanao belajar cara cara bangsa moro hidup di negara mereka lepas tu compare dgn hidup di malaysia pula....

Anonymous said...

K.Bawani... inilah buktinya mereka yang telah termakan dengan janji-janji manis pembangkan yang menjanjikan bulan dan bintang di langit tanpa memikirkan kesan dan akibat...
Cthnya :Apa akan jadi bila bulan dan bintang tiada dilangit??

Anonymous said...

Tahniah BR Kerana membuka kebenaran yg sebenar

Anonymous said...

nk tengok video syarifah dan bawani...leh bagi link x?

Anonymous said...

Syabas kak pah.. Kasi cuci otak bebudak yg malap ni.X tau ucap terima kasih nak dduuk sini lg.

Anonymous said...

Aku ada tengok rakaman tu...ish tak sangka pegang jawatan setinggi TPM boleh herdik wartawan macham tu je...! Macham Mafia pulak...

Anonymous said...

Kami sokong syarifah zohra.. Hujah terbaik bagi mematikan hujah dari seorang tidak ada adab dan tersangat biadap.. Harap syarifah zohra tidak menarik balik dan memohon maaf pada bawani.

Anonymous said...

TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL........

Anonymous said...

inilah dia akibat kalau orang pompuan berdebat, nasib baik tak saling tarik rambut, org pompuan ni akal ada 1 tapi nafsu 9,

Azura Azizi said...

Gud job sharifah..dont care la pe si minachi tu ckp....budak2 xhabis blajar pandai ie nak mcm2 tak pikir pjg...kalo nk free sume g la ke filipina tu, tgk org2 dia bebal2 gak walau sume free..haizz nak jadi ambiga no2 la nampaknya si minachi...dasar tak sedar untung ...org msia ni bglah free pe pun xde nya nak terima kasih, mintak dan mintak je tau, berusaha taknak...mana nak maju keje malas asyik salahkan org lain kalo sendiri susahh haizzzz

Anonymous said...

bawani cakap mcm tu ptut pun,, dia budak baru belajar,, yg pah tu,, hu hu ckap mcm tu pa barang,,bunghok bbeno rupenye,,,, kan zul nodin kata,, Saidina Omar bila di tegur,, jawab baginda,,,, kalau aku bersalah,,, bla bla bla,,listen listen listen listen,,ape komen mike yope pop,,

Anonymous said...

apa lah bebal pengacara ni dan para2 pengampu dlm blog ni.... rosak.rosak.

Anonymous said...

tolong la buka minda para penyokong BN yg dah penghujung ni..... mcm che det kata, org2 cerdik semua dah tinggal BN. tinggal org2 apa ya yg masih dlm BN ?????? hahahaaaaa

Anonymous said...

biase la.... bile tak sanggup dgr kebenaran... listen!listen,listen je la... kasik tarik mic...let me talk..let me talk...let me talk... huhuhuh... adab takde... dengar dulu la budak tu nak cerita apa... kate org bijak pandai... huhuhuhu.. forum pasal mahasiswa ngan politik.. tapi cerita binatang..huhuhuhu

-belantara hutan

Anonymous said...

TQ Bawani...u open sharifah mind.....BN should listen to the rakyat...not u all liste to BN !!!

Anonymous said...

Tapi dengar Bawani dah ada ijzah psikologi UKM sebelum sambung belajar lundang-undang kat UUM. jadi, dia bukan O level macam Bedebah Listen itu ckap. So, dia pun bukan baru belajar sbg yg diuar-uarkan.

Anonymous said...

hujah bawani lebih baik dari sharipah.....

Fathul Imran said...

kalau otak karat apa orang buat semua salah...ego nak mampus,,,pandang pempakang macam komunis...open your mind bro...kasi can orang lain pulak...jangan ingat bn saja pandai...

Anonymous said...

Entah apa2 si Pah tu, memalukan org melayu macam tak beradap jer..walau nak sampaikan pendapat, jangan lah sombong sangat bunyi tu..cakap pulak xda isi, bunyi burung jer

Anonymous said...

memalukan aje Pah ni ye...

Anonymous said...

Dah tengok hingga habis. Si Pah listen ni memang cun tp tak boleh dibuat bini. Bawani memang berani, cuma kena ada tempo diplomatik lebih sikit supaya tidak kelihatan terlalu emosional, kalau betul ada ijazah psikologi sepatutnya tahu aspek ni. Dan yg paling menyampah ialah part ikrar, mcm hawau jer.

Anonymous said...

Pasal rci apa cite..semua wat tak tau je ni

Anonymous said...

Good Job Sharifah,
Dulu 2008 ada correct, correct, korek.

Kini ada listen listen listen, let me speak.

Tanpa you, slogan UMNO tu akan jadi betul, Dulu, Kini dan Selamanya...

syabas, pandai juga you meyamar sebagai 1Malaysia.

ok lah, kerja dah beres, mai balik Penang sama kita di ceruk

Dr Akram Bin Zailudin said...

Pah... Oh pah....
1) Yg u buat rebonding lawa2 utk hari debate ni ker?? Mana tudung?? Knpe xguna otak tutup aurat dulu sblum gi merapu "listen10x"...
2) Anjing menyalak.. bukan gonggong..Yg gonggong tu cuma bila anjing guna mulut dia utk move apa2 benda.. mcm, anjing menggonggong tulang ayam. Hahaha..
3) Mmg nmpak sgt bodoh & kebudak-budakan bila ckp ikan jaws... lkan jerung la... Jaws tu nama rahang gigi je...

Anonymous said...

1. You are a person who is representing the "Suara Wanita 1 Malaysia". Or in English, we say, "1 Malaysia Women's Voice". First and foremost, who are you to label Ms. Bavani a Little or Mini Ambiga? Isn't that outright RUDE?

2. Ms. Bavani did say when you blatantly cut her off - I HAVEN'T FINISHED. Don't act like an arrogant "supposed" white lady and wave your fingers in the air as if you are her teacher or her mother. You are NOT. You are just a speaker. A speaker is a person who has something to say. So, is Ms. Bavani.

3. Moving Ms. Bavani's microphone is just like taking the power of voice from the people. YOU ARE NOT THE PRIME MINISTER OR DATIN ROSMAH, Sharifah. That auditorium is not your home. Don't act like a child.

4. So if it is YOUR program and you say we allow you to speak, then Sharifah (who supposedly so damn educated), shouldn't you let her finish speaking? Contradicting your own words aren't you? anyways that lady is far more educated than u who is doing her second degree.

5. Kahkahkahkah! I speak, you listen? Excuseeeeeeeeeeeeee me, you want to be heard? Then let her say her peace. OMG, more over she is a woman. And as a President of SUARA WANITA 1 MALAYSIA, this is how you are going to treat women of all races? If this is the way, step down and get lost. You don't deserve to represent any women.

6. Did you just say you gave her respect? LOL. You better go back home and start learning manners.

7. Do you think I need to answer her question with this attitude? Attitude apa nye. Dia cakap je. Awat, bila ko seronok gila, ko jadi macam kura kura ke. Diam je? Lah, bila engkau nak cakap, punya melalak kat microphone tu. Eeeee, cakap tak serupa bikin pulak hang no. Sepatutnya, minah Sharifah oiiii, keja kau soal jawab
bukan TAK NAK JAWAK pasal kau penakut. Tak tau nak jawab apa.

8. Kenapa tak boleh samakan negara Malaysia ngan negara lain? Wei, engko keja ngan PM ke dak ni? Atau ko tubuh badan ko sendiri? Pasal, pejabat PM atau PM sendiri selalu bandingkan negara lain ngan negara kita. Harga petrol kita lebih murah lah dari negara lain, pelancongan negara kita lebih baik dari negara lain. Itu bukan buat persamaan kah? Lah, hang ni memalukan PM je lah. Eeeeeeee...... kata 1 Malaysia. Hang macam 1 Orang ja, bukan 1 Malaysia lah ngok Sharifah oooiii.....

WHAT ARE YOU DOING IN MALAYSIA? Lah Sharifah, hang buat apa kat Malaysia? Bukan hang suka speaking kan? Pilah London ke, Singapore ke atau kepala otak ko lah kat mana mana?

So, small little Mini Sharifah, you better go home to your kampung and masak kari lah oooiiiii dari perangai macam setan. Awat hang tak pakai tudung eh? Eeeeeee.... cakap orang pandai, sendiri tak reti nak jaga. Ptuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Anonymous said...

Spesis sama...Tahniah jgk yg suka mrapu mcm si pah tu...

Anonymous said...

Eleeeehhh...budaaaak....dengan budak pun nk terkesima...relaks la...jwb la scara berhemah...x pyh panjang2, jwpn pendek pun ckup..ni nk mrapu psl animal ade mslh tu nape...sikit2 cite dh la...kan dh kne bahan...guna bdk bawani je pun..abih sume pihak dpt malu..nk brainwash bdk tu pun bkn cara cmtu chek oiii..eh kt Dewan parlimen pun guna words B**i n S***N la..jgn nk jelas isu rudeness tu..yg penting ramai yg jadi mangsa frame....ha mlatah lagi la byk2....

Anonymous said...

Eleeeehhh...budaaaak....dengan budak pun nk terkesima...relaks la...jwb la scara berhemah...x pyh panjang2, jwpn pendek pun ckup..ni nk mrapu psl animal ade mslh tu nape...sikit2 cite dh la...kan dh kne bahan...guna bdk bawani je pun..abih sume pihak dpt malu..nk brainwash bdk tu pun bkn cara cmtu chek oiii..eh kt Dewan parlimen pun guna words B**i n S***N la..jgn nk jelas isu rudeness tu..yg penting ramai yg jadi mangsa frame....ha mlatah lagi la byk2....

Anonymous said...

Tu x abih baca cite tu...tau sokong jek..huhu

Anonymous said...

Ooo...x sangka eh hujah n manner cepah jora tu dipandang mulia bg korang....sopan upenye cara cmtu bg korang....tahniaahhh..

Anonymous said...

Kalau dh tau pun bdk tu sape ptt lg la kne jaga pcakapan n manner...ha kan dh kne frame..pdn muke...org akn nmpk bdk tu ksian kne bhn...

Anonymous said...

aku sokong aje si Sharifah tu sbb si bawani ni aku ingat ejen kominis yang kerja underground atau kader2 kominis nak rosakan malaysia ni..ingat kominis hanya letakan senjata tapi dakyahnya nak ambil malaysia ni ada bermacam macam cara salah satu cara racun pemikiran rakyat jadi negatif pada pemerintah yang ada . dulu kominis nak latih kader2 dgn ambil pelajar yang ada potensi bawa pergi camping mana2 hutan sambil brainwash pelajar2 tersebut..aku ingat tektik ni masih ada lagi sbb mereka pun nak tuntut hak untuk cin peng yang dah nak mampos tu ..cuba ingat berapa ramai rakyat dan pasukan keselamatan yang mati kerana cin peng tu dalam era darurat dan akhir 80an..apa dah lupa?

Anonymous said...

BAWANI AHLI PSM..GENG PEMBANGKANG...SHARIFAH TU DISERANG SOALAN YG DAH DIRANCANG SEJAK AWAL MESTILAH AGAK SUSAH NAK JAWAP SECARA SPONTAN KALAU DIBERI MASA SENANG2 JER BOLEH PATAHKAN HUJAH BAWANI TU..CUBA KORANG KAT TEMPAT SHARIFAH TU...BAWANI TU KEN BELAJAR ADAP DLAM SESUATU MAJLIS..OPSS LUPA PEMBANGKANG MANA TAHU ADAP..DEMO MEREKA TERER LAH

Anonymous said...

blog ni pun nampak sgt bodohnye...mencacai sape ke tahap jilat tapak kaki...and tak penah bedebat....tgk dulu camne si kak listen ni respon frm bawani.....mcm tak ada experiance bedebat...mostly yang kutuk bawani ni tak penah bedebat....blog ni pun tak tahu bape ringgit dapat terus je support kak listen...tgk video ulang2...jgn tgk sekali ja...

Ibrahim Hanifah said...

Blog dah nak mengarut...
Memang ada pedidikan percuma di byk negara, tapi tak ada IC percuma. Malaysia bg IC percuma kat warga negara asing, tapi tak nak bg pendidikan percuma......

Budak Ade Akal said...

Point sharifah adalah semua benda kat duna ni ade masalah..dia bagi cth binatang pun ade masalah.. org mcm bavani nie memang patut kene ajar macam nie..kalu nak komplen memang senang cube ko buat..government kalu na bg free education..dah lame depa buat.. kenapa US UK x buat..?? Pk2 la..brazil cuba maju sgt ke dorang..finland punyer cukai defisit paling tinggi kat europe..mase ko blaja syok le..dah start keje..taxes is so high la brader..

Budak Ade Akal said...

Appreciate ur view..

Budak Ade Akal said...

Jgn hina org x pakai tudung.. pelacur beri minum anjing yg kehausan dpt tiket masuk Syurga oleh ALLAH.SWT. mungkin awak ahli PAS..dah confirm masuk Syurga kowt..

Budak Ade Akal said...

Abis tue nak ajar macam mane..bavani tu dah ready dah nak belasah syarifah..kalau org belash ko dlm majlis ko xkan ko nak ketawa.. Nak ajar si bavani..itu je carenye.. x bersyukur langsung..kalu keje nak complaint je ak pun bleh..

Budak Ade Akal said...

Alahai doctor..ngko xpayah la jd cikgu bahasa melayu atau english..ko paham hujah dia udah ler..hehe..

Anonymous said...

AKU MALAS NAK SOKONG SAPA2 AKU MELUAT DENGAN ORANG POLITIK DI MALAYSIA NI... SEMUANYA PEMBOHONG DAN PENIPU.. DEPA SEMUA NI BAIK UMNO .PAS.KEADILAN.DAP DAN SEMUA CUBA HABAQ MAI SEKOQ PUN X BERJENIS.. SEMUA DOK KIRA POKET DEPA RAKYAT DAPAT APA? NAK CARI SESUAP NASI PUN SUSAH DI SINI... DEPA NI SEMUA INGAT MALAYSIA NI BAPAK DEPA PUNYA.. YANG ISLAM DAH X INGAT PADA ALLAH AKU NAK BAGITAU PADA SEMUA JANGAN DOK KELUAQ MENGUNDI BIAQ DEPA BEGADUH SESAMA DEPA.. YAKINLAH PADA ALLAH SEBAB DIA X KAN TIPU KITA SELAGI DEPA NI NAMA MANUSIA DEPA AKAN TERUS TIPU KITA... INGAT DEPA NI BUKAN MALAIKAT..YA ALLAH ENGKAU TURUNKAN LAH BALA PADA MEREKA INI SEMUA SUPAYA MENJADI PENGAJARAN UNTUK PEMIMPIN DI MASA HADAPAN AMINNNN..

Anonymous said...

untuk pertama kali aku baca blog ni..otak aku jeng kreng..admin blog..kamu patut cari short film 2+2=5... tapi tengak dan paham laa..tgk saja pun tak guna jgk..

http://www.youtube.com/watch?v=3eTjftyAtIc

Admin kata cara sharifah betul..tapi adakah adil?dgn menyuruh org dgr pendapat dia tanpa mendengar pendapat org lain...owh..mungkin dia India..so dia patut tahu dia tu menumpang..cuba budak melayu yg cakap mcm tu..apa kata2 admin dan juga sahabat2 yg komen pasal ni..? paling kuat pun anda akan menjawap bersyukur laa dgn apa yg kita ada...ya sangat bersyukur..kita tak perang cm luar sana..tapi bukan itu yg kami juangkan kami juangkan Islam..pemerintahan Islam,cara hidup Islam..TAKBIR!! ALLAHUAKBAR!!

Anonymous said...

Kalau dah macai kaki spin tu.. macai gak la... Cakap pakai kepala otak.. bukan kepala lutut... Budak tu tanya base on Fact.. dijawabnya dengan masalah binatang.... Akai ada ka?

Anonymous said...

Yela kan.. pd y nk sgt perjuangkan Islam.. aku nk tgk lps pru nie klu pkr naek blh x dorg laksana syariah Islam.. ckp sng blh r buat tgk.. jgn ckp je mcm guruh bdntum2.. tp habok pn tarak.. aku pn xphm ape y pcacai pr nie nk? hahahaha..

Wong Ace said...

Feel free to visit my blog for more info:

http://www.empowernetwork.com/wtkace/do-you-listen-to-sharifah-zohra-syed-jabeen/

Wong Ace said...

Feel free to comment based on my blog, thanks you.

http://www.empowernetwork.com/wtkace/do-you-listen-to-sharifah-zohra-syed-jabeen/

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...