Social Icons

Pages

Friday, December 20, 2013

EKSLUSIF !!! PRINSIP #DAP UNTUK HANCURKAN #MELAYU DIDEDAHKAN !!!


DAP Selangor menyasarkan untuk meraih 50% undi Melayu dalam PRU-14 berbanding 40% dalam PRU-13.Menurut Teresa Kok,parti itu akan bekerja lebih kuat untuk memastikan sasaran ini berjaya direalisasikan.Walaupun cita-cita DAP begitu tinggi untuk meningkatkan sokongan Melayu,tetapi ia tidak bermakna yang parti itu akan melutut,menyembah atau memberi peluang kepada Melayu dalam apa jua keadaan.Kita boleh melihat sendiri bagaimana DAP tidak pernah mengalah dengan PAS dalam isu-isu yang membabitkan Islam dan Melayu tetapi sebaliknya PAS yang terpaksa mengalah dan membuat penjelasan bagi pihak DAP kepada orang-orang Melayu sekiranya parti Cina itu ada menyinggung perasaan umat Islam.

DAP juga tidak pernah melonggarkan walau sedikitpun sifat perkauman Cina di sektor- sektor swasta yang didominasi kaum itu.Malah,sifat perkauman lebih terserlah dan sifat bongkak kaum Cina semakin menjadi-jadi dengan mencabar dan menghina Islam dan Melayu sesuka hati.Bayangkanlah,semua ini dilakukan dalam pada DAP ingin meraih sokongan Melayu.Walaupun UMNO sering dituduh DAP sebagai perkauman dan meminggirkan kaum Cina,tetapi UMNO tetap memberi peluang dan menyediakan platform kepada pemimpin dari kaum Cina untuk turut bersama di dalam kabinet.Sungguhpun setelah ditikam dari belakang oleh MCA yang turut menyokong DAP pada PRU yang lalu,UMNO tetap cuba memaafkan parti Cina itu dan menaruh harapan untuk terus bekerjasama demi negara.     

Namun,toleransi,tanggungjawab dan kematangan yang sama langsung tidak dipraktikkan oleh DAP.Buktinya,Konvensyen DAP peringkat negeri Selangor yang lalu memperlihatkan tiada seorang pun Melayu terlantik sebagai Ahli Jawatankuasa Parti. 

Ahli-ahli jawatankuasa DAP Selangor 

Pengerusi                                     - Tony Pua Kiam Wee 
Timbalan Pengerusi                     - Gobind Singh Deo
Naib Pengerusi                            - Teng Chang Khim 
Naib Pengerusi                            - Yeoh Tseow Suan (Hannah) 
Setiausaha                                    - Yong Hian Wah 
Penolong Setiausaha                    - Ng Suee Lim 
Bendahari                                     - Sze Han 
Setiausaha Organisasi                   - Lau Weng San 
Penolong Setiausaha Organisasi   - Ganabatirau Veraman 
Penolong Setiausaha Organisasi   - Philip Tan Choon Swee 
Setiausaha Publisiti                       - Ronnie Liu Tian Khiew 
Pengarah Pendidikan Politik         - Lee Kee Hiong 
Ahli Jawatankuasa                        -  Charles Anthony Santiago 
Ahli Jawatankuasa                        -  Tiew Way Keng 
Ahli Jawatankuasa                        -  Kannan A/L Thangarasu 
Ahli Jawatankuasa                        -  Ong Kian Ming 
Ahli Jawatankuasa                        -  Eddie Ng 
Ahli Jawatankuasa                        -  Rajiv A/L Rishyakaran 
Ahli Jawatankuasa                        -  Yeo Bee Yin   

KATA NAK UNDI MELAYU ???

MANA NAMA MELAYU ???

NAMPAK TAK DAP NAK MENGHANCURKAN MELAYU ???

Selain Selangor,Perak dan Pulau Pinang juga tidak melantik walaupun seorang Melayu untuk memegang jawatan di peringkat negeri.Sekali lagi,semua ini berlaku ketika DAP mensasarkan peningkatan sokongan Melayu.Jika semua ini masih tidak cukup  untuk dijadikan pengajaran tentang keangkuhan dan sifat perkauman DAP,maka apa lagi ???  

Apakah orang-orang Melayu perlu belajar dari kemusnahan ???  Apakah kita yakin yang kita mampu bangun semula setelah musnah ??? Hakikatnya,DAP bersifat chauvinis dan rasis dan tidak akan sekali-kali meletakkan diri mereka sama tinggi atau sama rendah dengan orang Melayu.Biarpun DAP memerlukan Melayu untuk menang, membuka peluang kepada Melayu pantang sekali.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates