Social Icons

Pages

Saturday, August 01, 2015

BREAKING NEWS !!! KONSPIRASI JATUHKAN PM DS @NAJIBRAZAK !!! AKHBAR SATAR DAN TI-M TERBABIT ???


Kenyataan Presiden Transparency International Malaysia (TI-M),Akbar Satar bahawa penyiasatan ke atas 1 Malaysia Development Berhad berakhir dengan rombakan kabinet dan beberapa perubahan politik dalam negara menimbulkan pertanyaan sama ada mereka terbabit dalam konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri,Datuk Seri Najib.MYKMU melaporkan Ini bukan tuduhan bersifat paranoid atau takut bayang-bayang.Tetapi kita tidak dapat bayangkan kenyataan TI-M kepada Malaysiakini.com langsung tidak menunjukkan sebarang nilai logik dalam membuat kesimpulan.Beliau memberi tiga sebab mengukuhkan hujahan beliau : 

(1) The sacking of attorney-general Abdul Gani Patail who was involved in the investigation by the special task force ; (Pemecatan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail yang terbabit dalam penyiasatan pasukan petugas khas)

Hujah pertama sangat jelas mengelirukan dan merupakan pembohongan.Peguam Negara bukan sebahagian daripada pasukan petugas khas untuk menyiasat apa yang didakwa sejumlah USD 700 juta wang 1MDB dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri. Pada 15 Julai 2015,Pasukan Petugas Khas (PPK) telah pun mengeluarkan kenyataan bahawa mereka hanya dianggotai oleh Gabenor Bank Negara,Tan Sri Zeti Akhtar Aziz,Ketua Polis Negara,Tan Sri Khalid Abu Bakar danKetua Pesuruhjaya,Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM),Tan Sri Abu Kassim Mohamed. PPK menjelaskan siasatan kes hanya dikendalikan oleh SPRM,Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Bank Negara Malaysia (BNM) sebagai agensi penyiasat yang berkaitan.Mereka hanya merujuk kepada Peguam Negara dalam hal membabitkan undang-undang.

ii. The appointment of new Special Branch chief Mohamad Fuzi Harun and a fire in Bukit Aman where purported “unimportant” documents were destroyed (Pelantikan Ketua Bahagian Perisikan yang baharu Datuk Mohamad Fuzi Harun dan kebakaran di Bukit Aman yang kononnya membabitkan dokumen “tidak penting ” telah musnah) ; dan 

Hujah Kedua TI-M sangat tidak bertanggungjawab dan bersifat mewujudkan fitnah.Akhbar mengelirukan masyarakat walaupun sebagai bekas penganalisi jenayah beliau tahu siasatan 1MDB dan tuduhan akaun peribadi PM dikendalikan oleh Bahagian Jenayah Komersial dan Ketua Polis Negara Justeru apa kena mengena pertukaran Ketua Perisikan PDRM dengan siasatan jenayah komersial.Bukankan ini menunjukkan niat jahat TI-M ??? Lebih memalukan beliau memasukkan kebakaran di Bukit Aman bagi menimbulkan persepsi suatu perancangan memusnahkan fail siasatan 1MDB sedangkan Ketua Polis Negara sendiri menyatakan yang terbakar hanya di bahagian koridor dan membabitkan buku-buku lama.

(3) The appointment of four out of the 13 PAC members,including its chairperson,into the government (Pelantikan empat daripada 13 ahli PAC termasuk Pengerusi ke dalam kerajaan) 

Hujahan Akhbar Satar bukan sahaja lemah,malah bersifat prejudis,berat sebelah dan kebudak-budakkan.Bagaimana pelantikan 4 daripada 13 orang ahli PAC boleh menjejaskan siasatan sangat mengelirukan.Ada lagi 9 orang termasuk dari pembangkang berada dalam PAC untuk mendengar siasatan tersebut.Ini termasuklah Timbalan Pengerusi PAC merupakan Ahli Parlimen veteran dari DAP,Dr Tan Seng Giaw.Malah empat orang ini ialah Ahli Parlimen BN yang sering dituduh menyebelahi kerajaan.Apa beza mereka atau orang lain ??? 

Alasan yang diberikan oleh Akhbar Satar sangat lemah,palsu dan bertujuan mengelirukan rakyat. Ini sekaligus akan mewujudkan rasa syak wasangka umum kepada Perdana Menteri dan kerajaan.Adakah beliau turut berkomplot untuk menjatuhkan Perdana Menteri atau beliau dibayar untuk membuat kenyataan seperti itu ??? Jika ia kesimpulan yang datang dari hati nuraini beliau,maka ada sesuatu tidak kena dengan cara bekas penganalisis jenayah ini berfikir. Berapa banyak nasihat yang salah telah beliau berikan sebelum ini ??? 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates