Social Icons

Pages

Monday, September 14, 2015

ISU #ALTANTUYA !!! SAH !!! #PAKATAN #PEMBANGKANG KERING IDEA !!! APA CERITA NI ???


apa cerita ni ??? pembangkang dah tak ada idea kerrr ??? masalah dalam pun tak settle lagi,dah pecah banyak masih jugakk nak guna isu lapuk !!! Peperangan persepsi yang menjadi agenda utama pembangkang dalam mempengaruhi minda rakyat Malaysia telah sampai ke tahap yang cukup membosankan terutama apabila mereka kekeringan modal atau idea untuk memfitnah Perdana Menteri kita,Datuk Seri Najib.Sebelum ini 1MDB dan derma RM2.6 billion menjadi isu yang pembangkang gunakan untuk menyerang Datuk Seri Najib.Kita perlu ingat bahawa tindakan menyerang Datuk Seri Najib merupakan tindakan menyerang UMNO dan Barisan Nasional.Memandangkan beberapa pembongkaran yang berjaya dilakukan berkenaan dua isu diatas maka pembangkang dilihat terpaksa kitar semula isu yang sudah lapuk iaitu Altantuya.Dalam dua tiga hari ini,media utama pembangkang,Malaysian Insider dan Malaysiakini dilihat cuba menggunakan Altantuya walaupun pembunuh Altantuya telah dijatuhkan hukuman yang sewajarnya.Bagi pihak Perdana Menteri kita pula,beliau sering diletakkan dalam keadaan dilema,diluah mati emak, ditelan mati bapak.Sekiranya beliau mendiamkan diri maka beliau dituduh bersalah manakala apabila beliau bersuara pula,beliau dituduh dengan bermacam-macam tohmahan lain pula.

Semalam,Datuk Seri Najib mendakwa tindakan pihak tertentu menimbulkan semula kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu sebagai antara perancangan kuasa luar untuk menjatuhkannya,sama seperti strategi terhadap Presiden Iraq Saddam Hussein di mana beliau digulingkan oleh Amerika dengan dakwaan palsu kononnya Iraq memiliki senjata pemusnah masa. 

“Sekarang kita tengok Iraq.Mereka (AS) tidak mempunyai bukti,tetapi tetap menceroboh negara itu.Sekarang rakyat Amerika menyesali perbuatan mereka dan nama Bush tidak diterima lagi,” kata beliau dipetik The Star Online.Media asing terbabit dalam konspirasi untuk menjatuhkan kepimpinan negara dan ia melibatkan pelbagai peringkat – “dari atas ke bawah dan dari dalam dan luar negara.Tak ada gambar,tiada bukti dan tiada ada SMS,ia muncul semula.Kes ini sudah lenyap selama bertahun-tahun dan kini ditimbulkan lagi,” katanya.

Sekali lagi Perdana Menteri kita mengulangi ikrarnya bahawa beliau tidak pernah bertemu dengan Altantuya.Namun pembangkang tetap menggunakan Altantuya dalam usaha mereka untuk menyerang Datuk Seri Najib.Memetik kata-kata Lim Kit Siang dalam The Malaysian Insider, “The Altantuya Shaariibuu case will continue to hang over Prime Minister Datuk Seri Najib Razak as long as there is no probe into the motive behind the Mongolian woman’s murder, said Lim Kit Siang”. Ini membuktikan bahawa asas perjuangan pembangkang hanya berdasarkan kepada fitnah dan tohmahan semata-mata.Mereka tidak pernah ikhlas dalam perjuangan.Selain daripada itu juga mereka turut gagal mentadbir beberapa negeri yang berjaya mereka kuasai dalam PRU13 yang lepas.Fokus pembangkang lebih kepada kepentingan diri mereka sendiri. Segala laungan untuk rakyat, demi rakyat dan bermacam-macam lagi sekadar kata manis untuk memperdayakan mereka yang senang diperbodohkan oleh pembangkang.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates