Social Icons

Pages

Friday, December 06, 2013

HOT NEWS !!! IBDILLAH ISHAK PENGERUSI BIRO MEDIA BARU YANG #STYLO #LIFESTYLE !!!


Penulis cukup berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut,berkenaan dengan Ibdilillah Ishak,yang baru dilantik sebagai Pengerusi Biro Media Baru UMNO di bawah sayap Pergerakan Pemuda nya.Tanpa sebarang syak wasangka,penulis anggap ianya pilihan terbaik kerana tentunya dalam slogan progressif yang semakin popular di kalanga pemuda,tidak mungkin kredibiliti dan meritokrasi dipinggirkan.Penulis menyelidiki latarbelakangnya dalam applikasi media sosial.Yang ada,hanyalah Instragram,Twitter dan blog,yang kali terakhir dikemaskini lebih kurang setahun lalu.Komitmennya lemah dalam bidang berblogging,namun penulis masih mahu berbaik sangka.Namun begitu,penulis agak kecewa dengan kenyataannya dalam satu temuramah. 

Apa yang jelas ialah dia tidak berada di dalam lingkaran pemain media sosial amnya,malah gagal membaca pergerakan atau taktik yang diapplikasikan oleh cybertrooper pro kerajaan. “There is no direction” menunjukkan bahawa dia tidak pernah berada dalam “keluarga media maya UMNO”.Amatlah mendukacitakan untuk seseorang pemimpin yang dilantik,tidak mengetahui apa-apa dan cuba-cuba untuk menjawab.Boleh sahaja dikategorikan sebagai bodoh sombong.Paling tidak pun,bertanyalah kepada pemain-pemain media sosial yang sedia ada.tidak salah untuk merendah diri demi ilmu.Penulis sentiasa tabik hormat kepada blogger atau facebooker yang senantiasa memainkan isu-isu semasa dan politik tanpa diselangi dengan cerita-cerita seks,mahupun artis.Ini sebenarnya menunjukkan identiti dan kredibiliti mereka sebagai pemerhati politik,pejuang tanahair atau apa sahaja gelaran. Mereka tidak bersifat cacamarba, atau sekadar untuk meraih jumlah hits semata. 

Maka,adakah mereka bersalah untuk setiap kali menulis tentang politik secara berterusan? Apakah serangan cybertrooper pembangkang berkala sehingga ada had dan ada hari? Selagi kerajaan terus ditohmah, selagi itulah cybertrooper pro kerajaan akan menangkis.Apakah Ibdilillah tidak pernah melihat,cybertrooper pro kerajaan melakukan kerja-kerja tanggungjawab sosial seperti penyebaran kes penculikan, kereta yang dicuri dan sebagainya? Apakah Instagram yang cukup “stylo” pada kaca mata Ibdilillah gagal untuk mengesan maklumat sedemikian? Bukankah itu juga sebahagian dari “appealing factors”? Pity on you,dude!

Bloggers,facebookers,twitterians and so on will keep their feet on politics.It is politicians,like yourself,must have “appealing factors” at utmost possible because you are the one to have interest to be in power and lead.Then,please make yourself marketable to voters! Do you think you first interview ever during UMNO General Election has that kind of “appealing factors” to all pro-UMNO Cybertroopers? Ibdilillah Ishak,Pengerusi Biro Media Baru UMNO yang baru dilantik.Penulis ada pesanan kepada kamu : “Anybody may not have interest in politics,but politics has always have interest on everybody” By that sentence,is it logic to keep cybertrooper out of politics? Make it a lifestyle bro.. and be smart to answer questions if asked. Study, learn and set dialogues on media socials.Or,you will lead UMNO moving backward.. - MYKMU 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates