Social Icons

Pages

Tuesday, January 27, 2015

FAKTA !!! #DATUMJELATEK !!! KALAU #PROJEKMELAYU MASUK KAWASAN CINA RASIS !!! #PROJEKCINA MACAM MANA PULAK ???


masihkah anda ingat lagi bagaimana DAP dengan kerjasama PKR menentang keras cadangan Kerajaan Melayu-Bumiputera yang dipimpin oleh Datuk Seri Najib untuk mendirikan Menara Warisan yang bakal menjadi bangunan tertinggi di dunia di kawasan sekitar Stadium Negara dan Stadium Merdeka atau lebih tepat lagi di bekas Taman Bunga Tunku Abdul Rahman ??? masihkah anda ingat lagi bagaimana mereka mengeluarkan pelbagai hujah kononnya,menara tersebut akan menjadi gajah putih,menelan berbilion wang rakyat dan tidak mendatangkan sebarang faedah dan pada masa yang sama,akan menghancurkan perniagaan masyarakat Cina yang mendominasi Jalan Sultan,Petaling Street,Jalan Tun H.S Lee dan kawasan-kawasan sekitar ???

Yang sebenarnya,mereka melindungi kepentingan Cina-Cina DAP yang menjadi penyokong kuat dan fixed deposit untuk kemenangan DAP di Parlimen Bukit Bintang.Memasukkan Melayu dan kaum-kaum lain,akan menjejaskan komposisi dan majoriti kemenangan DAP di kawasan bandaran Kuala Lumpur atau sekarang ini dikenali sebagai Parlimen Bukit Bintang serta kawasan-kawasan sekitar termasuklah Seputeh,kawasan yang mencatatkan kemenangan majoriti terbesar yang menyumbang kepada undi popular PR yang dibangga-banggakan oleh Anwar Ibrahim dan para pecacainya.Menara Wawasan mereka tentang habis-habisan.Tidak cukup dengan ceramah,siap ada page kat Facebook semata-mata untuk menentang cadangan Kerajaan untuk memajmukkan kawasan pure-Chinese-DAP.itu adalah fakta sebenar !!!


Tetapi di kawasan bermajoriti Melayu di Keramat,atau lebih spesifiknya Taman Keramat di mana suatu ketika dahulu terletaknya empat blok rumah pangsa kos rendah yang dibina oleh PKNS untuk Melayu-Bumiputera,kemudian dimusnahkan untuk memberi laluan kepada Projek Kondominium Mewah Datum Jelatek,haram tidak sepatah pun DAP bersuara.Malahan mereka menyokong sepenuhnya rancangan Kerajaan PR itu kerana menganggap ia adalah satu kebaikan untuk pelaburan hartanah.kenapa pulak macam tu ??? itu kan kawasan melayu ??? kenapa PR tak bantah ??? anda nampak tak sikap dwi standard PR ??? kenapa projek warisan dihalang dan kenapa projek Datum Jelatek nak diteruskan ??? itu adalah tanah orang melayu !!! cukup-cukup lahh nak tagih simpati kononnya cerita pasal kebaikan untuk pelaburan dan macam-macam lagi.betul kerr ada kebaikan ??? kalau ada kebaikan boleh kerr berikan harga paling murah dalam 100k untuk penduduk taman keramat kalau nak diteruskan jugakk ??? tak boleh kan ??? tak perlu cerita kebaikan kalau tak boleh kasi.malas nak ulas panjang-panjang,nanti kata saya rasis pulak.apa pun ini adalah fakta.ayuh pertahankan taman keramat !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates