Social Icons

Pages

Wednesday, April 08, 2015

BREAKING NEWS !!! KANTOI !!! PENIPUAN TERBARU @RAFIZIRAMLI #RAFIZIRAMLI DIDEDAHKAN !!!


1 lagi penipuan rafizi ramli didedahkan !!! tu diaaa !!! rafizi mengatakan kononnya kerajaan telah beli kereta BMW 7 series.apa cerita ni ??? dah dapatkan bukti kerr belum ??? kalau nak tahu untuk pengetahuan pembaca Badut Rakyat semua kereta BMW 7 Series ini adalah kereta sponsor untuk Mesyuarat Pemimpin-pemimpin Negara ASEAN yang bakal diadakan hujung bulan April ini di Malaysia.jangan la melalut wahai rafizi ramli !!! tak percaya ??? lihat gambar di bawah


nampak tak tarikh tu berapa haribulan ??? 26 dan 27 april kan ??? buat makluman pembaca Badut Rakyat,sekiranya ada mesyuarat melibatkan negara asean atau apa pun mesyuarat melibatkan luar negara,semua kereta akan disponsor oleh syarikat pengeluar seperti BMW dan lain-lain.sekiranya anda kurang percaya pergi dan lihat sendiri nanti pemimpin luar negara akan pakai kereta tu.ni bukan duit kerajaan !!! jangan memandai mandai yekkk rafizi ramli !!!

TAK PERCAYA ???

LIHAT BUKTI DI BAWAH !!!

"NZ Wheels Sdn. Bhd.,anak syarikat Kumpulan Naza hari ini menyerahkan 10 kereta Mercedes-Benz model S350 dan 20 model S280 untuk kegunaan ketua-ketua kerajaan dan delegasi sepanjang Sidang Kemuncak ASEAN Ke-11.``Kita sangat menghargai Kumpulan Naza yang sentiasa memberi sokongan kepada kerajaan untuk memastikan persidangan antarabangsa yang kita anjurkan berjalan dengan lancar, Langkah Kumpulan Naza itu memberi kemudahan dan keselesaan kepada delegasi persidangan." Nasimuddin berkata,kumpulan tersebut merasa bangga kerana dipilih sebagai pengangkutan rasmi Sidang Kemuncak ASEAN.'Kami akan sentiasa menyokong kerajaan dalam menganjurkan acara-acara seperti ini pada masa depan,'' 

Naza also similarly loaned the govt use of their cars during the NAM summit, the OIC summit and also CHOGM in 1989. http://tinyurl.com/pdkrugb 

And the fact that the cars are not registered and only have govt crest is a very strong indication that the cars were not bought by govt.Govt cars have proper registration numbers (like PM Najib's W11N official Proton Honda Perdana) and not just a crest. 

So,YB Rafizi and his zombie followers, please don't speculate or accuse govt of being "boros" before you understand the truth. Seek for understanding before you "maki" or you will end up looking (more) stupid and committing (even more) Fitnah. 

BMW sponsored the cars for the ASEAN summit in 2011 (Myanmar), ASEAN summit in 2012 (Cambodia) and for 2013 (Brunei) and also for ASEAN Summit 2014 (Myanmar): http://tinyurl.com/pv3b323 So do you think they are also sponsoring the cars for ASEAN SUMMIT 2015 in Kuala Lumpur? 

***UPDATE*** Menurut sumber Kementerian Luar Negara, gambar-gambar kereta BMW yang dimuatnaik bukan pembelian kerajaan tetapi merupakan tajaan BMW yang digunakan semasa sidang Menteri-menteri Luar Asean di Kota Kinabalu awal tahun ini.Kereta-kereta tersebut telah dipulangkan kepada syarikat terbabit. - Lim Sian See

INI JAWAPAN BMW !!!

BMW Group Malaysia menafikan dakwaan Rafizi di Parlimen berhubung pembelian enam unit kereta BMW 7 Series oleh Kerajaan Malaysia.Pengarah Urusan yang juga Ketua Pegawai Eksekutif BMW Group Malaysia dalam satu kenyataan berkata,kereta berkenaan yang gambarnya tersebar di media sosial bukan dibeli oleh Putrajaya.

“Kenderaan itu adalah tanda komitmen BMW Group Malaysia sebagai rakan penaja bagi Persidangan Kemuncak ASEAN ke-26 bertempat di Kuala Lumpur dan Langkawi bermula 24 hingga 28 April 2015,” katanya.BMW Group Malaysia katanya akan menyediakan kenderaan BMW 7 Series dan BMW 5 Series yang akan digunakan sebagai kenderaan rasmi kepada tetamu kehormat,pegawai dan VIP pada persidangan terbesar Asia Tenggara hujung bulan ini. 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates