Social Icons

Pages

Monday, July 13, 2015

KANTOI !!! #1MDB !!! KETIKA MAKIN BANYAK KEBENARAN DAH TIMBUL,#TUNMAHATHIR PULAK SEMAKIN KALUT !!!


1 Tulisan terbaru telah dipost kan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad yang bertajuk “HOW 1MDB MONEY WAS INVESTED” tulisan ini sungguh dahsyat sekali.bermula dengan para mengecam Arul Kanda sebagai penipu dan menyatakan kehairanan beliau atas kebolehan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) mempunyai jumlah pinjaman yang besar.Tun Dr Mahathir mungkin merasa kecewa dengan perincian urusniaga 1MDB yang dikeluarkan “membunuh” tuduhan wang 1MDB telah dilesapkan berbilion ringgit 

1. I am intrigued by the ability of 1MDB to invest 42 billion Ringgit in so many businesses. Really I should be fully satisfied with how 1MDB expended the huge loan that it borrowed. 

2. But unfortunately I am not. I am not, because the information came from the current CEO, Arul Kanda Kandasamy. And Arul has been caught lying quite a number of times. 

3. Almost as soon as he took over management of 1MDB he announced that the money from Cayman’s Island has been returned. He said clearly and openly that he saw the cash i.e. one billion dollars in cash. Then he said it was statements. What are the statements? Anyway in the end the bank said no cash and only documents were deposited in it and the documents carried false signatures. 

Seperti biasa apabila gagal mempertahankan tuduhannya Tun akan melakukan “Character assassination” ke atas orang tertentu supaya beliau tetap berupaya mempertahankan dirinya.Apa yang dikeluarkan oleh 1MDB ialah apa yang dimaktubkan dalam laporan audit 2013 bukannya sesuatu yang direka-reka kecuali Mahathir mempunyai bukti sebaliknya.Namun melihat tulisan di laman blog ternyata bekas Perdana Menteri itu telah ditipu oleh orang tertentu yang berkepentingan.Sepatutnya Mahathir mula mendedahkan siapa yang memerangkapnya sehingga menyebabkan beliau percaya berpuluh bilion ringgit telah hilang dalam 1MDB.Oleh kerana Tun Mahathir menuduh,Presiden dan Pengarah Eksekutif Kumpulan 1Malaysia Development Bhd (1MDB), Arul Kanda Kandasamy sebagai selalu berbohong beliau perlu memberi bukti yang jelas.Tun menyatakan beliau tidak lagi percaya Arul Kanda kerana Presiden 1MDB ini berbohong kononnya melihat penyata wang tunai 1MDB di Singapura sebanyak US$1.103 billion. 

Mungkin Arul Kanda salah menyatakan antara wang tunai dengan unit yang bernilai dengan jumlah yang sama kerana beliau baru sahaja menjawat jawatan CEO awal tahun ini.Namun pembetulan ini telah dilakukan oleh 1MDB. Jika alasan salah fakta ini digunakan oleh Tun untuk tidak mempercayai Arul Kanda, tentulah Tun juga tidak boleh dipercayai kerana menyatakan berada di China ketika peristiwa Memali sedangkan Tun masih di Kuala Lumpur.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates