Social Icons

Pages

Friday, August 05, 2016

#BERSIH5 !!! PERNAH KAH ANDA MELIHAT HIMPUNAN #BERSIH PATUHI UNDANG-UNDANG ???


himpunan BERSIH 5 bakal berlangsung pada bulan oktober 2016.itu yang maria chin beritahu kepada umum.tarikh nampaknya belum ditentukan lagi.namun satu masalah yang timbul mungkin akan berlaku,saya tertanya juga.adakah himpunan yang akan datang mematuhi peraturan dan undang-undang perhimpunan awam ??? kita pernah melihat apa yang terjadi pada himpunan Bersih lepas seperti gambar diatas.umpama beruk melompat dapat sesuatu.itu lah yang berlaku.betul tak pembaca Badut Rakyat ???

Jadi apakah matlamat sebenar Bersih kali ke 5 ini ??? Secara sulit,yang tidak di ketahui oleh peserta adalah mahu melihat jauh mana sokongan kepada pihak pembangkang.Selain itu penganjur akan dapat dana atau pun “open cheque” dari pendana untuk menganjur himpunan ini.Sama ada jumlah yang diberi sama dengan jumlah yang diguna itu bukan hak peserta untuk bertanya.Penganjur pun mahu cari makan juga.Antara yang bakal kaya ada lah pencetak baju T.Mereka pasti nya dari kalangan syarikat kroni dan terpilih sahaja.Seperti kes himpunan “Blackout” dulu yang pernah di adakan, isu Blackout belum habis dijawap dan di selesaikan mereka secara sulit sudah siap puluhan ribu T shirt  “blackout”,bermakna ia di rancang.takkan rakyat malaysia tak tahu ??? atau buat-buat tahu tapi diam ??? kononnya rakyat menderita tetapi dapat untung dari situ.kerja mereka senang,mereka tidak perlu pun menjawap dimana blackout berlaku,siapa saksi nya,tempat nya dimana,pukul berapa,peserta tidak minat pun untuk tahu,tapi sudah bersedia ke stadium untuk menyertai himpunan Blackout.


Kembali kepada isu himpunan BERSIH 5 ini,penganjur perlu tanya diri,jika terjadi apa apa kepada harta benda awam di vandalise siapa perlu tanggung rugi nya ??? Jika peserta pecah kan kereta Polis atau baling batu kepada kenderaan kerajaan seperti diatas siapa nak tanggung ??? takkan kerajaan menggunakan wang rakyat untuk menggantikan nya.Pernah kah penganjur BERSIH bertanggung jawap ??? Jawapan mudah yang bakal diberi apabila huru hara berlaku adalah “mereka bukan peserta kami” ,“mereka Sb yang menyamar” dan sewaktu dengan nya.Jika pekedai rugi atau kedai mereka dirosakkan apa pula akan terjadi ??? siapa nak tanggung ??? akhirnya Pekedai juga salahkan Polis kerana tidak berjaya kawal.tambah lagi jika pekedai dari golongan pro pembangkang.saya dah masak semua ni.bukan polis tak kawal tetapi peserta juga yang ganas,betul tak pembaca Badut Rakyat ???

BERSIH 5 harus ingat ,sudah ke 5 pun kerajaan tegak di situ.Negara tidak akan bertukar pemerintah dengan himpunan di jalan raya.Jika ia terjadi,pihak kalah akan anjurkan acara sama untuk tumbangkan juga kerajaan yang naik dari atas jalan raya.Semacam Thailand akhirnya Raja masuk campur dan arah tentera jaga keamanan.Selepas demo Kuning,merah pula buat demo dan bertukar tukar demo sampai bila pun tidak habis.Rakyat sudah buat pilihan ikut saluran betul seperti di PRN Sarawak dan di 2 PRK Negeri.Itu lah jawapan rakyat kepada kerajaan.Itu yang sah.

BERSIH dan puak Tun Mahathir amat takut kepada PRU akan datang,jika ikut trend yang sedang berlaku,mereka tahu hanya sekitar 15% sahaja undi akan swing,itu sebab nya mereka tidak mahu tunggu PRU14.Akhir sekali,saya perlu tanya jika harta awam rosak,kedaan huru hara,mahu kah BERSIH bertangung jawap ???? Jawapan nya mudah,mereka tidak akan bertanggung jawap,dengan kumpulan peguam pro mereka,mereka akan cari alasan,berbelit belit memberi hujah tapi bertangung jawap jauh sekali.tak percaya ??? kita tunggu bulan oktober ni.kalau huru hara berlaku bulan oktober ni dan anda semua bertanggungjawab walaupun berpuluh ribu ganti rugi saya respect anda wahai penganjur,peguam dan sesiapa saja yang membayarnya.kalau tak bertanggungjawab,satu jerr saya nak beritahu !!! 

ANDA TIADA TELUR !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates