Social Icons

Pages

Saturday, December 10, 2016

KANTOI !!! BANGKOK POST DEDAH #TUNMAHATHIR KORUP ???


Apabila Mahathir menyerang Perdana Menteri Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak dengan menyatakan betapa buruknya nama pemimpin Malaysia kerana banyaknya berita negatif keluar di media-media luar negara.Mahathir lupa satu perkara,nama beliau juga banyak tertera di media asing dan sehingga kini beliau tidak menjawab segala “pertuduhan media” tersebut.


Lihat apa yang pernah media luar negara tulis mengenai Mahathir dan kepimpinan Malaysia.walaupun artikel ini adalah artikel beberapa tahun yang dahulu namun hakikatnya strategi menggunakan media asing ini sudah lama berlaku,

Sumber :‘The corruption of Mahathir’ kata Bangkok Post 

Ramai juga yang berkata Mahathir ialah satu diantara ancaman untuk rakyat dinegara ini sendiri.Dimana kesan dari kelakuan beliau terdapat beberapa pekara yang agak kurang disenangi oleh ramai rakyat di Negara nya itu.Beliau telah banyak meluluskan pemembina projek-projek mega yang ada diantara nya tidak berguna dan diselenggara dengan baik malah kos yang diambil cukup tinggi.Telekomunikasi menjulang di Kuala Lumpur dan bangunan kedua tertinggi di dunia menunjukkan penggunaan nya tidak mencapai matlamat sebenar.Bukan sahaja ia menyebabkan kesesakan lalu lintas yg agak teruk, tetapi ia juga membuat penyelewengan tujuan yg sebenar.3 anak-anak lelaki anda bernilai 8 billion US$.Di mana adakah mereka mendapat wang ini ??? Anda turut dikenali sebagai sebagai Marcos Malaysia,yang mempunyai kekayaan yg sukar dinilaikan.Apa cerita dengan penebusgunaan 10 pulau-pulau di Kedah ??? Betul-betul tidak masuk akal.Sudah tentu manfaat anda ialah 20%. dan apa cerita pula dengan jambatan dari Melaka ke Sumatera yg turut diwar warkan sebelum ini. 

Anda tahu juga di Australia anda dikenali sebagai seorang egodan keras kepala dan di UK anda kurang disenangi dengan pembelian bodoh sebuah studio filem kita dan 290 million ringgit industri kereta lumba Lotus. Di UK muka anda muncul tidak kurang daripada 17 buah akhbar sebagai rasuah diktator. Di Malaysia anda diketahui sebagai (IBM) Banyak Mulut Antarabangsa. Di Jepun mereka memanggil anda ‘paling kecil satu’ Dalam kepulauan Pasifik,Santa Claus (memberi sebelah kiri nasihat dan betul). Di selatan Amerika mereka memanggil anda kakak tua,membelanjakan berjuta-juta untuk mengumpan pelancong-pelancong.Bagaimana anda mahu mendapatkan semula wang hasil titik peluh dalam melakukan projek-projek itu,turut dipersoalkan ??? Ia akan jadi seperti projek Bakun. Dana terbengkalai dibazirkan dan satu lagi projek gajah putih.Saya sentiasa mengatakan ahli-ahli politik sepatutnya tidak terlibat dalam hal ini. Menteri-menteri semasa anda berkuasa dahulu, juga ahli-ahli perniagaan dan hampir setiap pegawai mempunyai ‘sesuatu’ untuk diri masing masing.


UNTUK SELANJUTNYA 

– By : (Bangkok Post)/s/kini 
 TAG SEBAGAI : Mahathir Rasuah

APA KOMEN ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates