Social Icons

Pages

Tuesday, April 11, 2017

TU DIA !!! #MUKHRIZMAHATHIR #MM SAH JADI #MATBLUR !!!


1. 82 SOALAN bertulis,95 soalan mulut dikemukakan dengan hanya 1 soalan berkaitan air ditanya itupun Mukhriz Mat Bluur boleh merungut dlm IG NYA kenapa persoalan penting berkaitan air khususnya persediaan menjelang Ramadhan tidak disentuh kerajaan negeri kali ini. 

2. Inilah spesis bodoh dan bebal.Ego sombong.Jika soalan tak dikemukakan bagaimana mungkin jawapan mahu diberikan. 

3. Dan apabila diteliti soalan yang dikemukakan Mukhriz jelas 2 perkara.Pertama soalan bersift meroyan yang menyentuh dasar utama yang memerlukan tindakan dan iltizam pelaksanaanya oleh seorang MB. 

4. Nyata apabila Bashah berupaya melaksankan tugasnya lebih baik berbanding Mukhriz maka timbul keluh kesah dihatinya dan mulalah meracau bertanyakan soalan bluur.

5. Demikian juga soalan beliau banyak dikutip dari fb,tepi jalan tanpa sandaran kajian kukuh atau dari sumber yang jelas.Apa signifikan soalan beliau rasional kerajaan negeri merobohkan Stdium Darul Aman. 

6. Adakah stadium dirobohkan? Bila dikeluarkan kenyataan rasmi yang menzahirkan stadium akan dirobohkan.Keputusan EXCO bilangan ke berapa yang meluluskan perobohan?.Jawapannya tidak wujud langsung jawapan bagi soalan tilikan bersifat bluur yang ditanya itu. 

7. Apa sekadar yang ada ialah cadangan draf pembangunan struktur MBAS 2017-2035 yang mencadangkan tapak stadium sedia ada dipindahkan ke tapak lebih sesuai selaras dengan kepesatan urbnisasi dan sebagai keperluan jangka panjang. 

8. Demikian juga bluur dan kelirunya beliau berhubung litar lumba.Dengan kos 30 juta litar lumba ini memang bertaraf antarabangsa dan sesuai serta boleh digunakan untuk perlumbaan F3.Namun tumpuan lebih kepada penganjuran cup prix kerana ia sesuai dengan konsep litar lumba rakyat untuk gilap potensi pelumba biasa dari kalangan marhein.Itu tujuan pembinaan litar ini.Bukannya seperti Sepang yang digahkan.Menjadi penganjur bertaraf global dengan wang rakyat dihabiskan setahun 400 juta namun tiada seorangpun kelibat pemandu dari Malaysia.

9. Demikianlah Mukhriz.Sikap bluur dan meroyannya makin teruk setelah hilang jawatan MB. Bertepatan gelaran diberikan Mahfuz Bean @ Biadap pada Mukhriz dengan gelaran Mat Bluur. Jika Mukhriz kian Bluur maka hari ini tanggal 10 April pula Mahfuz menambah stu lagi gelaran dirinya dengan cuba mensarkas dan badutkan kemuliaan sidang DUN KEDAH.

10. Apabila Bluur digabungjalin bersama Sarkas maka lengkaplah satu ikatan kelompok BADUT BERGENTAYANGAN.Fokus tiada arah tujuan.

11. Maka hiduplah mereka dalam ilusi berterusan..ada ataupun tiada tidak membawa sebarang keuntungan. Melainkan merasa diri bak merak kayangan..tapi hakikatnya adalah gagak pemakan bangkai... 

Catatan Mat Bluur FC.

APA KOMEN ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

No comments:

 
 
Blogger Templates