Social Icons

Pages

Thursday, April 17, 2014

#PEMILIHANPKR !!! #ANWARIBRAHIM VS #WANAZIZAH !!! INI SEMUA DRAMA SEMATA-MATA !!!


Ini kisah 'parti keluarga'.Jadi apa nak hairan sangat tentang isu kononnya Anwar Ibrahim nak berentap bagi jawatan Presiden PKR langgar isterinya,Wan Azizah Ismail.Apa saja drama yang berkisar tentang pemilihan jawatan nombor satu PKR.ibarat kata sudah terang lagi bersuluh.Pokok pangkalnya tidak mungkin akan berlaku pertandingan lawak jenaka antara suami dan isteri yang boleh masok buku Malaysia Book Of Records.Malah para pemerhati politik melihatnya tidak lebih saja untuk bikin riuh untuk tarik perhatian pada isu Anwar dan kes liwatnya.ada ker anda nampak di mana-mana suami lawan isteri dalam parti ??? tak ada lagi kerrr yang hebat selain wan azizah ???

 Seperti diduga makin dekat pemilihan ayat sudah makin berubah.Kalau Anwar tak cakap sendiri pun ramai orang sudah jangka pada kemungkinan ini. Dalam sidang akhbar di ibupejabat PKR pada Rabu lalu,Anwar sudah jelas membayangkan samaada beliau atau wan Azizah akan tarik diri dari pemilihan itu. “Kalau Anwar kekal, Azizah tarik diri, kalau Azizah kekal Anwar tarik diri.Kami pasukan yang ‘utuh’ (formidable).Hidup mati kami bersama,” katanya yang jelas dilihat untuk mengkaburi drama ini.Menurut beliau peraturan parti membenarkan membenarkan calon menarik diri dari bertanding.Hebat !!! sebelum ini untuk jawatan wakil rakyat boleh main engkau lepas pada aku.aku lepas pada engkau. Ini dalam kontek mereka main passing jawatan Ahli Parlimen Permatang Pauh dan Ahli Dewan Undangan Negeri Kajang anatra satu sama lain. 

Seperti biasa dalam sidang akhbar itu Anwar cuba menyalahkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan UMNO yang didakwa menggunakan kuasa mereka untuk menyekat perjalanan politiknya menggunakan mahkamah dan juga Pendaftar Pertubuhan (ROS).Ini terus cuba dijadikan modal politiknya untuk raih simpati sedangkan kes liwat adalah kes antara beliau dan bekas pembantu peribadi,Saiful Bukhari Azlan yang menuntut keadilan menerusi proses rayuan di Mahkamah Rayuan.malas nak cerita panjang-panjang.kepada puak PKR yang dungu tu cuba fikir apa yang saya nak katakan ini !!! tak ada lagi kerr yang hebat akan menentang wan azizah ??? tak ada lagi kerr orang lain ??? kenapa nak anwar ibrahim ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates