Social Icons

Pages

Friday, May 16, 2014

KURANG AJAR !!! USTAZ AHLI #PARLIMEN #PAS MEMBUAT FITNAH TERHADAP #MB #TERENGGANU !!!Datuk Seri Ahmad Said menafikan beliau ada meminta Menteri Besar Terengganu yang baru,Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman supaya mengisytiharkan cuti khas bagi negeri itu sempena majlis perkahwinan anaknya.Katanya,beliau tidak tahu menahu mengenai perkara itu dan menyifatkannya sebagai perbuatan pihak tidak bertanggungjawab yang sengaja mahu mengeruhkan hubungannya dengan UMNO dan Ahmad Razif. 

"Tidak pernah terfikir oleh saya nak minta menteri besar baru umum cuti.Hatta,kalau saya masih menteri besar pun saya tak akan berbuat demikian kerana ia tidak munasabah dan boleh menjejaskan pentadbiran kerajaan negeri.Saya harap rakyat tidak mempercayai khabar angin itu dan jika mereka dimaklumkan cuti, itu adalah berita palsu,” katanya dipetik dari portal MalaysiaGazette.Pemilik akaun facebook yang bernama Ust Dr. Khairuddin at-Takiri itu memuatnaik satu kenyataan mengucapkan tahniah kepada Menteri Besar Terengganu yang baru kerana mengumumkan hari cuti umum khas untuk negeri Terengganu sempena majllis kenduri kesyukuran perkahwinan anak Ahmad.Sehubungan itu,tulis pemilik akaun berkenaan lagi,Ahmad Razif meminta seluruh rakyat negeri Terengganu tanpa mengira bangsa dan fahaman politik hadir beramai-ramai ke majlis kenduri tersebut bagi mengenang jasa mantan menteri besar itu sepanjang mentadbir Terengganu.

Ust Dr. Khairuddin turut menulis kononnya,kerajaan negeri juga akan menyediakan bas untuk memudahkan orang ramai ke majlis tersebut yang akan bertolak dari pejabat daerah di setiap daerah negeri Terengganu.Sementara itu,Unit Komunikasi Negeri Terengganu (UKOM) turut menafikan catatan yang tersebar di laman sosial facebook berkenaan sebagai arahan daripada Ahmad Razif. Jurucakapnya memberitahu, UKOM menegaskan bahawa penyebaran berita itu adalah palsu dan satu perbuatan keji yang tidak masuk akal dicipta oleh pihak itidak bertanggungjawab. Menurut UKOM, pemilik facebook itu,Dr. Khairuddin at-Takiri adalah Ahli Parlimen PAS,Kuala Nerus.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates