Social Icons

Pages

Tuesday, November 18, 2014

HOT NEWS !!! DS @SHABERYC !!! #SKMM !!! FORUM #LOWYAT FORUM PALING #RACIS DI MALAYSIA ???


Seorang forumer meluahkan rasa bimbangnya terhadap sebuah laman forum yang dilihat sebagai 'tapak bebas' bagi penggunanya berbangsa cina menghina bangsa melayu.Menurutnya,hampir setiap jam mereka mengutuk Islam dan juga bangsa melayu.

"Kalau masuk di kopitiam mereka,boleh dikatakan hampir setiap jam thread kutuk Islam,Melayu.Kutuk Islam dari segala segi.Kutuk melayu,kutuk bahasa melayu.Sebagai contoh,bahasa melayu adalah bahasa low class dan membazirkan space otak.Yang hairannya,kalau kutuk cina di forum itu,dengan serta merta akan di 'permenant banned'.Tetapi kutuk melayu dari pelbagai sudut atau Islam,post anda hanya akan di remove dan tidak akan dibanned.Rasanya dari zaman aku sekolah,forum ni dah racist, sampailah sekarang tetapi masih belum ada tindakan," jelasnya yang nyata kecewa dengan sikap berat sebelah penggendali laman forum tersebut dan juga pihak SKMM yang hanya membutakan diri mengenai isu ini.jom lihat gambar di bawah



Rungutan dan luahan tidak puas hati akan laman forum Lowyat.net ini sudah seringkali didedahkan,namun SKMM seperti biasa hanya menunggu laporan dari orang awam tanpa memantau secara detail gerak geri forum-forum tempatan sehingga mereka begitu berani bersuara menghina mana-mana kaum di Malaysia ini.Apakah tindakan SKMM kali ini ??? kepada Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.tolong bertindak tegas untuk menangani isu ini.sampai bila kita mahu diam ikut saja telunjuk kaum cina di Malaysia ni.bukan nak racis tapi ini adalah kenyataan sebenar.tak percaya ??? pergi lah di forum lowyat.net semuanya ada di situ

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates