Social Icons

Pages

Monday, December 22, 2014

BREAKING NEWS !!! KES ANAK @IAMROSYAM !!! #HAMLEYSMALAYSIA BUAT WAYANG ???




sebelum ini Kedai Hamleys Malaysia di One Utama (OU) Damansara mengarahkan anak perempuan Rosyam Nor buka tudung sebagai syarat untuk ditawarkan bekerja di kedai alat permainan terkemuka terbabit.diatas adalah tweet luahan kecewa pelakon Rosyam Nor terhadap kedai Hamleys Malaysia dimana anak perempuannya mengadu diarah buka tudung sebelum diterima masuk bekerja di Hamleys Malaysia.Difahamkan,anak perempuan Rosyam Nor yang kini berusia 17 tahun dikatakan cuba mencari pekerjaan di kedai Hamleys untuk mengisi masa lapang sebaik sahaja tamat peperiksaan SPM.


Susulan menerima aduan dan kecaman hebat umat islam di laman sosial,Hamleys Malaysia telah membuat permohonan maaf terbuka dan mengenakan tindakan disiplin terhadap pekerja yang terlibat berhubung isu tersebut.persoalannya,betul kerr semua ni ??? betul kerr maaf tu ikhlas ??? saya rasa ini semua wayang.Memang mereka tak nak amek pekerja berhijab.mereka buat statement ni sebab merak takut kehilangan pelanggan.kenapa saya kata begitu ??? kalau anda tak percaya,siapa yang dah biasa ke hamleys kata damasara tu,anda cari perempuan yang pakai hijab.memang dari dulu tiada 1 pun pekerja yang pakai hijab.maafkan saya kalau saya salah cakap.anda pergi tempat lain,dimana-mana outlet di seluruh Malaysia anda akan nampak perempuan pakai hijab kecuali hamleys.walaupun dulu anda boikot Mc,d nampak tak staff perempuan mereka pakai hijab ataupun tudung ??? jangan terpedaya dengan semua ni.kalau betul-betul Hamleys ikhlas dengan permohonan maaf,saya nak lihat tahun 2015 ada staff perempuan pakai hijab/tudung.ada berani ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates