Social Icons

Pages

Wednesday, January 07, 2015

BREAKING NEWS !!! TANAH RIZAB MELAYU DI SELANGOR AKAN LENYAP !!! APA CERITA NI ???


Tanah pusaka warisan Melayu akan lenyap lagi.Sebelum ini pihak PR dan macai-macai nya menuding jari kerajaan BN telah menghakis tanah rizab Melayu.Kini nyata kerajaan PR adalah antara pelenyap tanah rizab Melayu.sebelum ini tanah rizab melayu di pulau pinang hilang,kini di selangor.persoalannya,berapa banyak jambatan yang nak dibina di sungai Klang ??? 2 jambatan tak cukup lagi kerr ??? Kenapa mesti ambil tanah warisan orang Melayu ??? kenapa Takut nak ambil tanah-tanah bukan Melayu ??? Atau pemimpin PR dah tunduk dengan perintah dengan rakan karib si mata sepet ??? Kenapa tiada macai-macai PR yang tolong berdemo atau berguling-guling atas jalan membantah pengambilan tanah tersebut ??? Ke mana pendemo dan pengguling upahan PR ??? ANDA KAT MANA ??? ANDA KAT MANA ??? Tanpa persetujuan bermakna merampas.Tidak zalimkah tindakan mereka ??? Ke mana perginya macai-macai yang anti kezaliman ??? tak percaya kerr apa yang saya katakan ni ??? jom lihat berita di bawah

KLANG - Seramai 144 penduduk Kampung Sungai Bertek,di sini menggesa kerajaan negeri tidak menggunakan kuasa yang ada untuk menghalalkan cubaan mengambil tanah warisan milik mereka bagi tujuan pembinaan laluan Jambatan Ketiga Sungai Klang.Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Kampung Sungai Bertek,Sazly Mohd. Wahid mendakwa,tindakan kerajaan negeri itu mula disedari oleh para pemilik tanah berkenaan susulan tindakan kerajaan negeri mewartakan tanah untuk projek pembinaan laluan jambatan tersebut pada 14 Ogos lalu tanpa sebarang persetujuan daripada mereka yang terlibat.


UNTUK SELANJUTNYAsaya sambung balik cerita tanah rizab ni.Macai-macai PAS dan PKR begitu lantang bersuara mengenai tanah rizab Melayu yang terhakis kononnya disebabkan oleh UMNO.Siang malam pagi petang subuh senja mereka hentam UMNO,pemimpin UMNO,penyokong UMNO dan kerajaan BN yang mereka tuduh terhakisnya tanah rizab Melayu.Tetapi mereka hanya membabibutakan diri,memekakkan telinga,membutakan mata dan membisukan mulut apabila bukan Melayu 'rampas' tanah milik Melayu.Tak terkata satu patah perkataan pun nak mempertikai perbuatan kalipah mereka apatah lagi nak menyumpah seranah,memaki,menghina,memfitnah dan melabel nama hina sepertimana mereka lakukan kepada orang-orang UMNO.

Mereka takut dan dayus kerana mereka sedar bahawa mereka adalah hamba kepada kafir tersebut.Mereka sedar bahawa mereka hanyalah budak suruhan kepada kafir tersebut.Hanya baru 5 tahun memerintah penduduk dari kampung tersebut menjadi gelandangan dan merempat di tanah sendiri.Di mana Pas yang kononnya yang terbaik untuk membela nasib umat Islam yang tanah mereka di rampas ini seperti di selangor dan pulau pinang ??? di mana mereka ??? PAS DI MANA ??? PKR DI MANA ??? DI MANA ??? DI MANA ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates