Social Icons

Pages

Friday, April 03, 2015

#PRKPERMATANGPAUH !!! #WANAZIZAH AKAN JADI CALON ??? TAK ADA ORANG LAIN KERR ???


tu diaa !!! bila kita kata PKR parti anak beranak tak mengaku,habis tu kenapa nama wan azizah naik untuk jadi calon permatang pauh ??? apa pun di Pulau Pinang menang terkenal dengan cakap 'Pi Mai...Pi Mat Tang Tu'.Nampak gaya jika tidak ada pilihan lain nanti macam itu kot jadinya pada pilihanraya kecil Permatang Pauh.Wan Azizah Wan Ismail tidak mahu tolak langsung kemungkinan beliau tidak akan kembali ke kawasan parlimen lamanya.Pada pilihanraya umum 2004 Presiden PKR itu tanding di situ bila Anwar Ibrahim masuk penjara kes liwat pertama.Selepas menang sekejap pada pilihanraya umum 2008 di situ,beliau melepaskannya untuk bagi laluan kepada suaminya itu bertanding dalam pilihanraya kecil. 

Dalam Langkah Kajang dimana PKR nak tendang bekas Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim beliau sekali lagi ambil tempat Anwar yang tidak boleh bertanding pada pilihanraya kecil DUN Kajang tahun lalu.Cuma usaha Anwar nak tolak beliau jadi Menteri Besar tidak lepas dan ia bagai bulan jatuh ke riba Azmin Ali.Ditemui wartawan di luar sidang Dewan Undangan Negeri Selangor Wan Azizah bayangkan beliau sedia 'pi dan mai balik' di Permatang Pauh yakni jadi bidan terjun kalau sudah tidak ada calon lain.itu kata dia ??? boleh percaya kerr atau memang beliau nak sangat jadi calon ??? apapun keputusan muktamad hanya akan diputuskan oleh mesyuarat PKR.Menurut Wan Azizah beliau tidak ada masalah besar tanding di Permatang Pauh kerana ramai yang masih mengenalinya.

Jika keputusan dibuat nak letak balik Wan Azizah atau anaknya Nurul Nuha bertanding di situ ia bukan sesuatu yang mengejutkan.Kalau dulu Kajang pun dari keluarga Anwar,ini kan pula Permatang Pauh.Spekulasi Wan Azizah bertanding tetap hangat lebih-lebih lagi dengan adanya kekosongan jawatan Ketua Pembangkang di Parlimen yang sebelum ini disandang Anwar.Untuk masuk dalam senarai calon jawatan berkenaan seseorang itu wajib Ahli Parlimen.maknanya waz azizah la akan jadi ketua pembangkang ??? tu pun kalau jadi calon permatang pauh lahhh.tapi saya rasa tak perlu lahhh nak bertanding.ciukup-cukup lahh,bagi lahh orang lain pulak.jangan demi kuasa keluarga 'makan semua'

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates