Social Icons

Pages

Saturday, July 11, 2015

BREAKING NEWS !!! HIDUP MEWAH !!! #TUNMAHATHIR PATUT BANDINGKAN DS @NAJIBRAZAK DENGAN ANAK BELIAU !!!


Tak betul bila Mahathir membandingkan dirinya dengan Datuk Seri Najib dari segi gaya hidup yang dikatakan mewah sebab perbandingan itu tidak setaraf,kata orang putih,bukan apple to apple.Selain perbezaan zaman,latar belakang keluarga juga tidak kena.Mahathir bapaknya guru besar bergaji RM 80 (tahun 30-an),datuknya asal Kerala India - tak tahu kaya ke tidak.Sementara Datuk Seri Najib,bapaknya bekas Perdana Menteri dan datuknya ketika hidup bergelar orang KAYA Pekan. 

Penulis rasa adalah lebih sesuai kalau Datuk Seri Najib dibandingkan dengan anak-anak Mahathir seperti Mirzan,Mokhzani dan sebagainya,baru kena - sama-sama anak bekas Perdana Menteri.Adakah gaya hidup Datuk Seri Najib setanding dengan Mirzan dan Mokhzani? Kalau ya,dimana nama Datuk Seri Najib dalam senarai 10 Melayu terkaya Malaysia? Nama Mokhzani ada lah.Kita juga tidak pernah nampak Datuk Seri Najib memandu kereta-kereta mewah seperti Pagani Zonda dan sebagainya,tapi anak-anak Mahathir ada.

Malah katanya lagi,salah seorang tu ada jet peribadinya sendiri.Datuk Seri Najib ke hulu ke hilir dengan kenderaan rasmi kerajaan jenis Perdana itulah pun.Sebagai Perdana Menteri,memang ada kemudahan jet rasmi kerajaan (zaman Mahathir pun ada) kalau perjalanan jauh,tapi bukan beliau punya.Jadi Mahathir sebenarnya mengatakan siapa dan apa? - SMDTG 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates