Social Icons

Pages

Wednesday, July 15, 2015

KURANG AJAR !!! KEPADA @PDRMSIA !!! TOLONG SIASAT MENG LOKE YEE !!! INI SUDAH MELAMPAU !!!

Gubahan huruf 'BG' kepada 'BN' ini disengajakan untuk mewujudkan persepsi bahawa pemuda yang dituduh mencuri telefon tangan di Low Yat yang telah mencetuskan pergaduhan dan kekecohan tiga hari lepas,adalah penyokong atau disokong oleh Barisan Nasional.Dan perhatikan pula komen-komen yang tersiar selepas itu di mana kebanyakan daripada pengkomen langsung tidak memeriksa kesahihan gambar berkenaan,sebaliknya menerima gambar yang telah diedit itu sebagai sesuatu yang kekal.(Anda perlu menggunakan translation Bing untuk faham apa yang ditulis) Apakah ini tidak dikira sebagai hasutan? Apa tujuan penggubahan tersebut dibuat? Apakah ini merupakan perkara remeh yang tidak memerlukan sebarang tindakan? Apakah semua provokasi yang dilakukan,hanya boleh dibalas dengan senyuman dan angguk-angguk atau ketuk dahi dan hantuk kepala sendiri ke dinding?


Bagaimana kalau ada tindak balas sehingga wujudnya kekecohan atau lebih parah lagi tragedi yang lebih teruk dari pihak yang difitnah? Siapakah yang salah? Perhatikanlah bagaimana provokasi demi provokasi dilakukan, dari sehalus-halusnya sehingga sekasar-kasarnya dengan tiada sesiapa pun yang berhak berbuat apa-apa.Dalam Bahasa Melayu dan Inggeris,provokasi yang dilakukan tidak ketara.Mungkin kerana kurang fasih,tetapi kalau berjaya masuk ke seksyen yang bertulisan Cina,provokasi-provokasi yang dilakukan jauh lebih teruk berbanding yang terdapat dalam tulisan rumi.


jangan pula pendedahan ini dianggap sebagai satu bentuk hasutan kerana antara hasutan dengan pendedahan adalah dua perkara yang berbeza yang hanya memerlukan sedikit kefahaman dalam mencari makna kedua-dua perkataan tersebut di dalam kamus !!! - Flying Kick 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates