Social Icons

Pages

Wednesday, July 15, 2015

BREAKING NEWS !!! #SCKLM4Oct !!! PESERTA LARIAN #STANDARDCHARTED BELASAH KEMENTERIAN #KBS @KHAIRYKJ ???


Tadi terbaca satu posting di Facebook mengenai luahan perasaan seorang peserta Standard Chartered KL Marathon yang sepatutnya bakal berlangsung pada 4 Oktober 2015 tetapi dipinda ke tarikh baru 10 Oktober 2015 bersempena dengan Hari Sukan Negara pada tarikh tersebut. Untuk info, KL Marathon ini merupakan event antarabangsa yang melibatkan pelbagai latar belakang umur dan warganegara yang menyertai program tahunan ini. Namun tindakan Kementerian Belia & Sukan (KBS) yang menunda tarikh tersebut mendapat pelbagai reaksi peserta.

Ini salah seorang daripadanya.


Pada pendapat saya,luahan perasaan ini mungkin agak keterlaluan tetapi ianya adalah perkara sebenar yang dirasai oleh kebanyakan peserta mengenai penangguhan kejohanan sukan bertaraf antarabangsa ini.Manakan tidak,pelbagai persiapan telah dilakukan termasuk tempahan bilik penginapan hotel,tiket penerbangan dan sebagainya telah dilakukan.Termasuk juga dengan bayaran untuk menyertai kejohanan ini.


Tinjauan saya ke laman Facebook rasmi Standard Chartered KL Marathon mendapati bukan saja terdapat luahan perasaan peserta ini bahkan pelbagai reaksi diterima dari peserta seluruh dunia.Ada yang mempersoalkan mengapa baru diberitahu mengenai penangguhan kejohanan ini dan tidak kurang juga yang mengkritik pentadbiran KBS yang dilihat lemah dalam isu ini.Lihat di ruangan komen tersebut

ANDA NAK LAGI ???


UNTUK SELANJUTNYA

saya takda kepentingan pun tapi menyirap bila orang marahkan kerajaan tak pasal-pasal

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates