Social Icons

Pages

Friday, August 07, 2015

BREAKING NEWS !!! SEKAT KEBEBASAN MEDIA SOSIAL !!! #SIMTZETZIN #PKR DAH HILANG AKAL KERR ???


tu diaaa !!! Ahli Parlimen Bayan Baru Sim Tze Tzin wakil dari PKR dah hilang akal kerr ??? atau saja nak timbulkan huru hara ??? kenapa saya kata begitu ??? hari ini beliau mengatakan untuk mempertimbangkan untuk menghantar surat penjelasan kepada lembaga penasihat Multimedia Super Coridor (MSC), termasuk pengasas Microsoft, Bill Gates, susulan tindakan Putrajaya yang mahu meminda undang-undang bagi menyekat kebebasan media sosial di Malaysia.adakah Sim Tze Tzin lupa yang beliau lakukan sebelum ini.di bawah adalah bukti untuk pembaca Badut rakyat.jom kita lihat


anda nampak tak apa yang beliau lakukan.apa pun ini semua cadangan.nampak tak fitnah yang beliau lakukan ??? apa pun Setiap negara di dunia ini mempunyai undang-undang kawalan ke atas media mereka sendiri.Singapura,Thailand dan China pastinya tidak akan melepaskan orang seperti Sim Tze Tzin yang terang-terang melakukan fitnah ke atas PDRM dengan gambar dua tahun lepas dan langsung tiada kena-mengena dengan penyingkiran Ghani Patail daripada jawatan Peguam Negara.Sim Tze Tzin barangkali telah disaman kalau tidak pun kehilangan kedudukannya selaku Ahli Parlimen dengan denda berat dan tempoh penjara yang lama.itu negara lain.nasib baik beliau di malaysia !!!

Dengan keadaan masakini yang jelas disumbangkan kebanyakannya oleh penggunaan Internet ala-ala koboi baru dapat pistol,Malaysia seharusnya mempunyai undang-undang yang lebih ketat dan tidak langsung memberi peluang atau ruang kepada manusia khianat seperti Sim Tze Tzin yang terang-terang mahu meruntuhkan dan menghancurkan negara ini.Kebergantungan kepada fitnah-fitnah menggunakan Internet menyebabkan Sim Tze Tzin tergamak mengeluarkan kenyataan seperti itu.Beralasankan KEBEBASAN MEDIA,membolehkan Sim Tze Tzin dan angkatannya melakukan fitnah dan dengan bantuan pemanipulasian undang-undang, mereka biasanya akan terlepas daripada undang-undang dan akta Internet Malaysia yang sangat longgar.bayangkan kalau semua tu menjadi.oleh itu berhati-hati laahhh wahai rakyat malaysia.jangan keluarkan benda yang tak sahih seperti gambar di atas.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates