Social Icons

Pages

Wednesday, November 25, 2015

KANTOI !!! #DAP BUAT WAYANG DI PERSIDANGAN ANTARABANGA PENCABULAN HAK ASASI MANUSIA SRI LANKA ???ANJURAN : World Tamil Secretariat & Kerajaan Pulau Pinang. JEN Hotel, 21.11.15

Lim Guan Eng Ketua Menteri merasmikan forum itu.Manakala Lim Kit Siang dan pemimpin Pembangkang Tamil Nadu Vaiko turut menyertai forum tersebut.Dalam ucapannya,Vaiko Pemimpin Pembangkang Tamil Nadu menyentuh keganasan dan pencabulan hak asasi manusia di Sri Lanka.Beliau mempertikaikan larangan visa pada awalnya untuk menyertai forum ini.Beliau memuji kerajaan negeri khususnya Lim Guan Eng dan Dr.P.Ramasamy yang menyokong untuk mengadakan forum tersebut.Beliau harap DAP akan menguasai kedudukan majoriti di Parlimen pada PRU akan datang dan memerintah Kerajaan Malaysia.Lim Guan Eng pula dalam ucapannya menyentuh isu BERSIH.Melayu adalah penduduk majoriti di Malaysia dan DAP sedang mendidik mereka melalui BERSIH supaya menerima konsep human rights. 


di atas adalah statement yang dikeluarkan oleh pejabat menteri CM Penang.bukan main lagi semua yang diutarakan kononnya membela hak asasi manusia 


UNTUK SELANJUTNYA

Persoalannya kenapa YB Dr Norlela Ariffin ADUN PENANTI dari PKR boleh menangis di sidang DUN Pulau Pinang ??? Beliau mendakwa sudah berbelas kali bercakap di sidang DUN mengenai masalah pembangunan di tempat beliau tetapi tetap tidak ada pembelaan daripada kerajaan Negeri.Apakah ini itu bukan isu human rights.Bagaimana dengan pemecatan semua JKKK daripada parti PAS.Apakah Lim Guan Eng mengamalkan double standard dlm perjuangan Human Rights ??? 

Tidak pernah mana mana YB menangis bila berucap di sidang Dewan apatah lagi dalam soal pembangunan.Memang memalukan apatah lagi Dr Norlela sebagai rakan kongsi DAP menyindir DAP yang memperjuangkan dasar Sosial Demokrat tetapi satu ATM pun tidak ada di DUN Penanti.Memang jelas,Lim Guan Eng adalah cauvinis kerana Penanti adalah kawasan Melayu dan wakil rakyatny adalah Melayu walaupun Dr Norlela dari PKR merupakan sekutu kuat DAP.Begitulah bahayanya DAP. Hak Asasi Manusia di DUN Penanti tidak dibela.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates