Social Icons

Pages

Thursday, June 30, 2016

KANTOI !!! #RASUAH : AKHIRNYA SEMUA TUDUHAN MAKAN DIRI SENDIRI !!!


ada 2 perkara dan benda wajib yang selalu disebut oleh DAP dalam politik di Malaysia.rasuah dan perkauman atau dalam bahasa ibunda mereka,corrupt & racist.salah sikit sajalah orang UMNO ni kang,rasuah sesaja,rasis sesaja,takdelah lain melainkan dua tu.Datuk Seri Najib saja sebagai contoh.Bila melatah pembohongan mengenai 1MDB dan dana RM 2.6 billion,bukan main sakan orang DAP menuduhnya perasuah,walhal dimana kepentingan peribadi yang diperoleh yang nak kata rasuah ???? Takde pun,tapi ada ke puak-puak ni peduli ??? Hari-hari Datuk Seri Najib digelar macam-macam,pencurilah,perompaklah, asuahlah,tak ada pun masuk Mahkamah lagi,jangan kata dijatuh hukumlah kan.


Penyudahnya sekarang tengok,siapa yang masuk Mahkamah hari ini sebab rasuah,Kepala DAP lahhh,siapa lagi.Walaupun baru nak didakwa tapi malu,memang malu.Sebab banyak sangat mengata orang kan,rupanya orang sendiri yang berkebarangkalian masuk ke dalam.Yang orang UMNO hampir setiap hari dituduh rasuah ni,tak ada pulak masuk Mahkamah,dia yang jarang-jarang disebut dan dikaitkan ini pulak masuk Mahkamah dahulu sebab rasuah.ini lah pengajaran kepada pemimpin pembangkang dan penyokong yang banyak mulut tu.Jangan cakap samai bergalak dan anggap diri tiu macam malaikat sangat,ingat,orang DAP pun manusia biasa jugak,boleh buat silap pada bila-bila masa. 

Satu lagi,tolonglah hormat undang-undang.Yang berkumpul pegang lilin apa segala tu jadah apa ??? sepatutnya Orang Islam dan Melayu tu kena pergi solat terawih bukan pegang lilin.anda kena ingat wahai penyokong pembangkang,ni bukan pertama kali yang berkenaan dibicara di Mahkamah.Sebelum ni pun dia dah pernah menghadapi proses sama,malah dihukum penjara selama satu tahun pun.Biarlah proses pengadilan berjalan tanpa gangguan,bersepah pun peguam DAP membantunya tu,apa masalahnya ??? tak perlu kata tangkap najib dan macam-macam lagi wahai puak pembangkang,yang kena sekarang Lim Guan Eng,bukan PM Datuk Seri Najib.ada faham kaaaa ???
APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates