Social Icons

Pages

Thursday, July 21, 2016

#1MDB @1MDB !!! #TONYPUA KENCING RAKYAT ??? APA CERITA NI ???


apa cerita ni tony pua ??? agak-agak la kalau nak menipu rakyat pun dengan tweet anda !!! Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tidak langsung terlibat dalam apa jua pendakwaan/siasatan di Amerika Syarikat seperti mana fitnah yang disebarkan penyokong DAP dan Tun Mahathir pagi ini.Ahli Parlimen DAP,Tony Pua ini sengaja buat fitnah seperti yang di atas dan saya yakin,Datuk Seri Najib akan menyamannya tidak lama lagi.Lainlah kalau screenshot di atas bukan dia buat,ada orang nak kenakan dia,itu lain.Tapi sehingga disahkan sebaliknya,kita anggap itu adalah betul.Si bodoh itupun tahu kalau Datuk Seri Najib saman,dia akan minta maaf.Itu bukan masalah,yang pentingnya cipta persepsi buruk mengenai Datuk Seri Najib di kalangan rakyat,nanti screen shot boleh berlegar di grup-grup whatsapp bils pilihanraya nak dekat. 

Kebetulan penyokong DAP dan Tun Mahathir ini sebahagian besarnya bodoh,mudah sangat modus operandi macam ini nak berjalan.Dia kalau waras dan ada agama,awal-awal lagi tak masuk otak.Masalah dengan orang ni semua,dia sistem perundangan negara sendiri pun tak faham tapi nak ulas sistem perundangan Amerika,itu yang bodohnya.Apa yang berlaku di US itu adalah lanjutan dari laporan yang dibuat oleh penyokong Tun Mahathir sendiri kepada Department of Justice (DOJ) Amerika Syarikat beberapa bulan dulu. Ada laporan dan ada siasatan, itu saja. Semua orang tahu Mahathir hantar orang ke beberapa negara buat laporan yang sama dan inilah yang berlaku di US semalam.Peguam Negara bertindak ke atas laporan yang dibuat penyokong Tun Mahathir,itu saja. 

Alah,yang dulu kata FBI nak tangkap Najib itulah (tak tangkap pun),ini sebahaguan darinya lah.Sebelum ini pun Peguam Negara Switzerland pernah buat kenyataan yang hampir sama,tak jadi apa pun,Datuk Seri Najib masih disini,1MDB pun masih beroperasi sebab kedua-duanya tidak terlibat,Tun Mahathir saja yang nak nampak begitu.Yang pentingnya Datuk Seri Najib tak terlibat,nama beliau tidak disentuh pun melainkan ketika wartawan aju soalan kepada Peguam Negara US sama ada beliau terlibat dab jawapannya TIDAK !!!

TAK PERCAYA ???


UNTUK SELANJUTNYA

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates