Social Icons

Pages

Friday, July 22, 2016

KANTOI !!! TUN MAHATHIR TERPERANGKAP DALAM PERMAINAN POLITIK ??? VIDEO INSIDE !!!
adakah anda masih ingat kes Tun Ling Liong Sik yang telah disaman oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib kerana didakwa memfitnah Datuk Seri Najib ??? siapa yang memberikan bukti atau beritahu pasal Datuk Seri Najib.tidak lain tidak bukan orangnya adalah tun Mahathir.lihat gambar di atas.Mahkamah kata tidak ada. Tun M pun ngaku tiada bukti.lihat video di bawah


jom lihat 7 fakta dibawah.saya cedok sikit dari sahabat blogger The Unspinners

1. 18 Julai,Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak afidavit Tun Dr Mahathir Mohamad dalam menyokong permohonan pernyataan pembelaan bekas Presiden MCA, Tun Dr Ling Liong Sik bagi membatalkan saman Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.The Star turut melaporkan http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/07/18/najib-allowed-to-remove-dr-m-affidavit-in-suit-against-dr-ling/ 

2. Hakim Datuk Nor Bee Ariffin memutuskan bahawa afidavit Dr Mahathir itu adalah keterangan dengar cakap ("hear say") yang tidak menyatakan sebarang sumber ia diperolehi.

3. Menurut peguam Najib,Datuk Mohd Hafarizam Harun, Mahathir TIDAK menyatakan sumber maklumat, alasan dan sama ada beliau mempunyai pengetahuan peribadi apabila mendakwa "Najib mengambil wang rakyat dari 1MDB."

4. Dalam perenggan kedua afidavit Mahathir,dia mengakui apa yang beliau katakan dalam dokumen berkenaan adalah berdasarkan kepada pengetahuan yang dimilikinya, bagaimanapun, beliau GAGAL menyatakan SUMBER maklumat peribadi yang diperolehinya. Mahkamah turut mendapati kandungan afidavit sokongan oleh Dr Mahathir penuh dengan elemen yang boleh menimbulkan perbalahan kerana tidak menyatakan sumber.

5. "Dengan keputusan ini, afidavit berkenaan akan dipadamkan daripada permohonan Ling untuk membatalkan saman Najib." Mahkamah juga mengarahkan Ling untuk membayar kos sebanyak RM5,000.

6. Mahkamah, katanya menetapkan 24 Ogos ini untuk mendengar permohonan Ling bagi membatalkan saman Najib yang difailkan pada 27 Oktober 2015 berikutan kenyataan Ling dalam portal Malay Mail bertajuk ‘MCA’s Liong Sik joins call for Najib’s ouster for allegedly putting people’s money in his own pocket’ yang menuduh Najib menyalahgunakan dana syarikat pelaburan kerajaan, 1MDB bagi tujuan peribadi.

7. Dalam samannya, Najib mendakwa Ling secara palsu dan berniat jahat mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah terhadapnya semasa menghadiri satu upacara di sebuah kolej universiti yang disiarkan dalam portal berita pada 3 Oktober 2015.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fakta diatas menjelaskan bawah mahkamah telah hukumkan kata-kata Tun Dr Mahathir tidak ada isi dan asas untuk diambilkira sebagai fakta mahkamah.Ini bermakna Tun Ling Liong Sik tidak ada asas untuk panggil Datuk Seri Najib perompak.Tun M dan Tan Sri Muhyiddin pun tiada asas untuk panggil Datuk Seri Najib perompak.hanya Datuk Seri Najib masih kasihan untuk saman kedua-dua mereka.Jika benar mereka ada bukti yang sahih dan tidak boleh disangkal,apa dia ??? Kenapa tak keluarkan sekarang ??? Jika dah keluar,Datuk Seri Najib is finish.Mesti undur dan naiklah sesiapa idola mereka jadi President UMNO dan PM.Perlu tanya kenapa mereka ambil jalan jauh untuk buat macam-macam jika jalan pintas untuk dedahkan salahlaku Datuk Seri Najib boleh dilakukan????? 

Setakat media asing,ia masih bukan bukti tapi semua hanya hearsay.Asyik-asyik "sources" yang tidak boleh didedahkan.Sumber tidak bernama tidak ada erti kerana keling botol,cina goreng kuew tiau dan ahmad tangkap ikan pun boleh jadi sumber Wall Street Journal atau media kepunyaan Murdock yang lain,ABC Australia atau Sarawak Report.Setakat foreign investigators,mana satu yang sedang siasat Datuk Najib atau 1MDB.Swiss dan Singapore hanya siasat dan ada dakwa bank-bank Switzerland dan pegawai yang terlibat.FBI pun siasat perihal spekulasi hartanah berlebih-lebihan.Tapi mangkok-mangkok media asing dok lapor "link to 1MDB".

Padahal salahlaku juga melibatkan organisasi lain.Media lapor executive Goldman Sach atau IPIC diberhentikan tapi satu kenyataan rasmi menjelaskan kenapa belum keluar.Maka apa yang mereka laporkan masih hearsay macam Tun M.Hanya pentaksub macam Kelab Chedet dan cybertrooper Pakatoon saja yang masih percaya segala apa yang dikatakan walaupun satu habuk bukti atau fakta yang langsung melibatkan 1MDB dan Najib ada.Mereka dok percaya pada yang belum sah tapi hanya hearsay atau teori konspirasi.apa cerita ni ????

ANDA NAK LAGI BUKTI TUN MAHATHIR TERPERANGKAP ???


UNTUK SELANJUTNYA

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates