Social Icons

Pages

Saturday, May 13, 2017

ISU #GAJINAIK !!! #PEMBANGKANG RUPANYA KECING RAKYAT MALAYSIA !!!


1. Jabatan Perangkaan Negara melaporkan penengah dan purata gaji & upah bulanan pekerja di Malaysia meningkat 6.2% dan 6.3% masing-masing. 

2. Penengah gaji & upah bulanan pekerja di Malaysia pada tahun 2016 adalah RM1,703 vs RM1,600 pada tahun 2015 dan purata gaji & upah bulanan pekerja di Malaysia pada tahun 2016 adalah RM2,463 vs RM2,312 pada tahun 2015. 

3. Kadar inflasi indeks harga pengguna (IHP) adalah 2.1% pada tahun 2016.Ini bermaksud kadar pertumbuhan sebenar gaji & upah pekerja di Malaysia adalah sekitar 4%.Ini juga bermaksud gaji & upah pekerja di Malaysia meningkat pada kadar yang sama dengan kadar pertumbuhan ekonomi Malaysia iaitu 4.2%. 

4. Ini menunjukkan bahawa tenaga buruh/pekerja di Malaysia menerima manfaat daripada ekonomi Malaysia yang sentiasa berkembang.Ini juga menghapuskan mitos bahawa gaji di Malaysia tak naik naik tatkala harga barang sentiasa meningkat. 

5. Pembangkang pantas menyebarkan berita tentang kenaikan kadar inflasi apabila ianya diterbitkan oleh Jabatan Perangkaan Negara tetapi mereka tidak pernah menyebarkan berita tentang kenaikan gaji & upah pekerja di Malaysia yang dikeluarkan oleh Jabatan Perangkaan yang sama.

6. Pembangkang akan tetap dengan sifat mereka yang suka memilih untuk menyebarkan berita-berita negatif dan mengabaikan berita positif tentang Malaysia dan ekonomi Malaysia.

APA KOMEN ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

No comments:

 
 
Blogger Templates