Social Icons

Pages

Sunday, January 29, 2012

KENYATAAN ANWAR IBRAHIM MENGENAI ISRAEL !!! INI JAWAPAN MUHYIDDIN YASSIN !!!


Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta Datuk Seri Anwar Ibrahim tampil memberi penjelasan tentang komitmennya untuk mempertahankan Israel ketika ditemuramah oleh akhbar Wall Street Journal (WSJ).Timbalan Perdana Menteri bertanyakan sama ada kenyataan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bermakna beliau (Anwar) mementingkan Israel dan menidakkan hak rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Yahudi itu.

“Adakah dia (Anwar) lebih mengutamakan Yahudi dan Israel daripada Palestin? Adakah ini pendirian sebenar Pakatan Rakyat, sedangkan kerajaan tidak mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel,” katanya kepada pemberita selepas mengunjungi Kampung Kebun Baru, Jementah.

Bernama Melaporkan Tan Sri Muhyiddin,yang juga Timbalan Presiden Umno,berkata masyarakat Palestin ketika ini dianggap sebagai rakyat terbuang, tanpa mempunyai tempat tinggal dan pada masa sama berhadapan dengan kezaliman tentera Israel.Tan Sri Muhyiddin ditanya tentang kenyataan pemimpin pembangkang itu ketika ditemuramah oleh WSJ semalam, di mana Anwar secara terbuka menyatakan ia akan mempertahankan keselamatan Israel.

“Barisan Nasional berasa amat kecewa (dengan kenyataan Anwar itu),” katanya.

Kerajaan,kata beliau,turut berasa amat kecewa dengan proses damai Israel dan Palestin yang telah berlangsung lama tetapi sehingga kini gagal mencapai objektifnya untuk mewujudkan perdamaian di antara kedua-dua pihak –

INI KER YANG ANDA NAK ???

ANWAR IBRAHIM JADI PERDANA MENTERI TAPI ADA HUBUNGAN DENGAN ISRAEL ???

ANDA KENA JAGA-JAGA !!!

ANWAR MUNGKIN AKAN PUSING STATEMENT BERKENAAN ISRAEL INI !!!

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates