Social Icons

Pages

Monday, February 06, 2012

HOT NEWS !!! SIVARASA MAKIN BIADAP !!! MEMPERLEKEHKAN INSTITUSI RAJA DI MALAYSIA !!!


1MALAYSIA !!!

PANDAI PUN LETAK JARI MACAM TU !!!

Satu Artikel Di keluar kan oleh meloyakini bertajuk Perak Sultan calls for return to 'honourable leadership sila lihat di bawah !!!!



nak tahu apa yang di balas oleh Sivarasa ???


Malah komen-komen di laman web Meloyakini berkenaan posting berkenaan juga agak keterlaluan kerana seolah-olah mempermainkan titah Sultan Perak.


Antara yang saya anggap agak kurang ajar ialah komen berikut dari nickname 'wanderer'

wanderer Well said Sultan Azlan but, you were part of the problem..or rather, you have created dishonorable men to be leaders of your State. How do you explain your sudden increase of wealth to your family company Gamuda during the time of the Perak political crisis? Is that 'honorable leadership' you are referring to? Show by example first, you have lost your color!

Beliau dengan agak sinis dan kurang ajar mengatakan Sultan adalah sebahagian dari masalah , atau Sultan sendiri yang memilih orang yang tidak sepatutnya menjadi pemimpin di negeri Perak. Beliau juga mempersoalkan bagaimana kekayaan sultan boleh meningkat secara mendadak melalui syarikat Gamuda yang dikatakan milik kaum kerabat semasa krisis politik Perak. Dan orang yang memberi komen ni mengakhiri komen beliau dengan nada yang paling sinikal seolah-olah Sultan memberikan titah seperti 'cakap tak serupa bikin'





Sumber Gambar Bidaman

Hampir kesemua komen-komen diberikan diatas menunjukkan tiada lagi rasa hormat kepada Sultan Perak.Saya berpendapat sindiran-sindiran sebegini menjatuhkan maruah seorang Sultan.Hilang sudah rasa hormat generasi sekarang kepada seorang Sultan .

Titah yang diberikan seolah-olah dipermainkan dan diperkecilkan.Adakah hal-hal sebegini patut di diamkan sahaja ???

Agak jelas tindak-tanduk tidak menghormati Sultan semakin berleluasa dari hari ke hari .

Adakah institusi kesultanan atau raja akan terus diperlekehkan pada masa akan datang ???

kepada kerajaan sila pantau komen sebegini untuk masa depan !!!

jika tidak buruk padah nya !!!

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates