Social Icons

Pages

Saturday, April 21, 2012

KISAH BENAR !!! ANWAR IBRAHIM KANTOI !!! TAKUT SELANGOR DI RAMPAS OLEH UMNO DAN BN ??? WAJIB BACA !!!


Sebelum ini Menteri Besar Selangor Khalid Gagap pernah membayangkan yang Selangor tidak akan membubarkan DUN jika pilihanraya diadakan sebelum Jun 2012.Alasannya kerajaan PKR perlu lebih masa untuk menunaikan segala janji dan tanggungjawab yang diamanahkan oleh rakyat ke atas bahu mereka.Anwar Ibrahim pula membuat kenyataan bahawa Selangor tidak akan menyertai Pilihanraya ke-13 jika tuntutan Bersih tidak ditunaikan.Tetapi,itu hanyalah apa yang tersurat,yang tersiratnya ialah,Anwar sudah meramalkan yang BN akan menang besar di Selangor.itu sebenarnya berlaku.takkan 4 tahun tak cukup untuk PKR Menunaikan janji ??? dulu kata 100 hari boleh tunaikan janji di selangor ??? Khalid Ibrahim kata selangor banyak keuntungan ??? kenapa duit itu tak di beri kepada Rakyat Selangor untuk menunaikan janji ???

SEKIRANYA ANDA INGIN MENGETAHUI SEMUA JAWAPAN ANWAR IBRAHIM !!!

KLIK DI SINI

UNTUK SELANJUTNYA

Anwar boleh memberi apa jua alasan untuk Selangor tidak menyertai PRU,tetapi rakyat tetap melihatnya sebagai tanda-tanda yang Pakatan Haram sudah ‘kecut perut’ dan langsung tidak punya keyakinan untuk menghadapi pilihanraya kali ini.itu pendapat saya.Entah ke mana hilangnya segala laungan yang mereka mendapat sokongan padu rakyat.Entah ke mana hilangnya keangkuhan yang ditonjolkan ketika kemenangan dalam PRU 2008 yang lalu.

Nampaknya keyakinan,laungan dan keangkuhan Pakatan Haram tenggelam bersama dengan isu pasir,isu air,isu judi,arak,pusat hiburan,rumah urut serta isu murtad.Tidak ketinggalan juga isu video seks,isu salah guna wang negeri oleh DAP sehingga membawa kepada kematian Teoh Beng Hock.Begitu juga dengan isu lama yang kekal hangat seperti isu Shamsidar dan isu biseksual Anwar Ibrahim.Kemudian,dalam keghairahan Anwar memikat hati tuannya di barat,beliau terlupa yang wawancaranya dengan Wall Street Journal boleh dicapai oleh rakyat Malaysia hanya dengan satu ‘klik’ di komputer.Maka,pecahlah tembelangnya menyokong zionis dan sehingga kini isu ini tidak dapat ditanganinya dengan baik.Malah,habis kelam kabut dan pening lalat Nik Aziz,Hadi Awang dan semua ustaz-ustaz PAS kerananya.Di celah-celah itu,isu pemecatan Datuk Dr. Hasan Ali juga memberi impak yang hebat terhadap sokongan Melayu terhadap Pakatan Haram,terutama sekali di Selangor.

sekarang,isu kebodohan Anwar Ibrahim yang mencadangkan pemansuhan PTPTN pula timbul,sehingga menyaksikan pertengkaran hebat dalam mesyuarat Pakatan Haram.yang Jelas,DAP dan PAS benar-benar ‘bengang’ dengan Anwar kerana mencadangkan perkara bodoh yang akhirnya memakan diri dan parti.Sementara itu,BN pula semakin hari semakin mantap dan yakin bergaya.Tanpa perlu berbuat apa-apa BN hanya tersenyum menyaksikan Pakatan Haram memperbodohkan diri sendiri,berpusing keliling menepis peluru yang mereka tembak sendiri.saya Tergelak melihat mereka terlompat-lompat bila peluru mengenai kaki.rakyat tidak tahu cerita itu,tapi inilah sebenarnya apa yang berlaku !!! hanya untuk pembaca Badut Rakyat tak kira dari UMNO,Barisan Nasional dan Pakatan Haram

Kalau Anda Nak Tahu,Di masa yang sama siri-siri demonstrasi yang digerakkan Pakatan Haram sama ada secara langsung atau dengan menggunakan penyamaran di bawah berbagai-bagai nama NGO untuk menggugat BN dan kepimpinan Datuk Seri Najib juga langsung tidak memberi kesan. Sudahnya, rakyat menjadi muak dengan gelagat para pendemonstrasi,sekali gus meluat dengan PR yang menjadi dalangnya.Mungkin kerana itu,maka BN akhir-akhir ini telah mengambil sikap ‘malas melayan’ karenah manusia tidak berguna ini.Jika mereka ingin berdemo,biarkan sajalah,malah pihak berkuasa juga bersedia memberikan tempat untuk mereka berdemo dengan aman asalkan mereka bahagia.Yang saya pasti,di kala mereka berdemo,BN pula sibuk berkhidmat untuk rakyat.

Semua faktor inilah yang membuat Anwar atau Pakatan Haram Selangor cuak untuk menyertai PRU.Setelah puas mencuba membuat huru-hara dan melingkupkan negara, sedar-sedar sudah hampir Pilihanraya dan mereka belum pun membuktikan apa-apa kepada rakyat.Yang ada hanya janji-janji di dalam Buku Jingga yang bukan saja tiada jaminan tetapi tidak masuk akal sama sekali. Lebih buruk lagi, beberapa soal yang menjadi kontroversi dalam Pakatan Haram seperti hudud juga masih belum dapat diselesaikan.Semua yang dipaparkan di atas membuktikan hanya satu perkara,iaitu Pakatan Haram sememangnya tidak mampu dan tidak layak memerintah walaupun sebuah negeri.Khalid Gagap sudah mengakuinya secara tidak langsung apabila membayangkan keengganan membubarkan DUN dan kini Anwar pula berbuat yang sama. Alasan enggan sertai PRU kerana ‘tuntutan Bersih tidak dipenuhi’ sebenarnya hanyalah untuk menutup malu jika rakyat tahu yang mereka sudah takut.

Rupanya tahu juga si Anwar ini merasa malu,walaupun beliau nampaknya tidak malu langsung bila seluruh dunia menyaksikan dirinya ‘beraksi’ tanpa seurat benang dengan ‘china doll’.Kepada Anwar Ibrahim,kalau dah takut, buatlah cara takut.Tidak perlulah memberi berbagai-bagai alasan.Bukankah lebih baik dilihat sebagai penakut daripada dilihat sebagai bodoh ???


ANDA INGIN MENGETAHUI KISAH SEBENAR AZMIN ALI DI SELANGOR ???

KLIK DI SINI

UNTUK SELANJUTNYA

RENUNG-RENUNGKAN

1 comment:

Anonymous said...

Mamat Yahudi fikir demo di negara Arab yang berjaya tu boleh di guna di Malaysia kerana Malaysia negara Islam.

Si Anuwar ni samada dia fikir bila setuju dengan fakta itu dia dapat peruntukan tambahan Yahudi atau pun dia bangang kurang mengetahui mengenai negaranya sendiri. Tak tau lah.

Pertama, lihatlah ekonomi negara negara Arab yang berdemonstrasi tu. ITu dah cukup lah.

di Malaysia rakyat alhamdullilah hidup dengan taraf yang baik kalau tak tinggi. Bil bil mahu di bayar. Taraf hidup perlu di perbaiki dalam pekerjaan sekiranya kita rajin dan berusaha.

Mana ada masa nak berdemo. Orang tak kerja atau tak da masa depan atau pemalas nak cari kerja mungkin ada masa untuk demo.

Bangang betul si anu bengkok. Sebab tu dia cari pelajar pasal tak kerja. Pelajar maggie pun jadi...

Patut tak jadi PM tapi tak faham faham diri tu bangang!

 
 
Blogger Templates