Social Icons

Pages

Wednesday, November 21, 2012

KISAH BENAR !!! PAS PASTI K.O KERANA MENZALIMI RAKYAT !!! WAJIB BACA !!!


Para pemimpin PAS dalam reaksi mereka mempertahankan doa BN K.O yang dibacakan Nik Razi Nik Mat,adik kepada MB Kelantan itu beralasan doa tersebut menepati senario negeri Kelantan yang kononnya tertindas dan dizalimi UMNO dan BN.Siapakah sebenarnya yang sedang menzalimi rakyat ??? Dan siapakah yang sedang memerintah Kelantan tika ini ??? Sejak 22 tahun lalu PAS adalah pemerintah di Kelantan dengan diketuai Nik Aziz sebagai MB,jika lojik menzalimi rakyat Kelantan mahu digunapakai,sewajarnya ia ditujukan pada Nik Aziz dan PAS.Yang menyebabkan tanah negeri dan rakyat Kelantan seluas 716.8 ekar di Lembah Sireh dipindah milik tanpa mengikut peraturan bukannya disebabkan oleh Kerajaan Pusat pimpinan BN,sebaliknya dilakukan oleh pemimpin PAS yang menguasai Kerajaan Negeri.Tidakkah ini jelas satu kezaliman dan pecah amanah ???

Tatkala rakyat memberi amanah menjaga harta negeri,tapi pemimpin PAS pula sesuka hati memindah hak milik tanah kepada syarikat swasta.Yang terlibat menyerahkan hak pengurusan tanah seluas 80,000 ekar di Hulu Kelantan kepada syarikat Cina Singapura dan Cina DAP ialah pimpinan PAS negeri sehingga kesannya rakyat yang meneroka kawasan tersebut menderita manakala tanah adat Orang Asli pula semakin mengecil.Apakah itu bukan satu kezaliman apabila hak rakyat dinafikan sedangkan syarikat swasta dan orang luar pula diberi perhatian sehingga mampu mengaut untung berjuta ringgit ??? Yang mengakibatkan hampir 40% rakyat Kelantan masih dibelenggu dengan masalah bekalan air bersih semuanya disebabkan kegagalan urus tadbir pemimpin PAS,bukannya pemimpin BN.Tidakkah ini menzalimi rakyat sedangkan tanggungjawab kerajaan negeri sepatutnya mengambil berat permasalahan rakyatnya ??? 

Hatta kerugian hampir RM50 juta wang rakyat yang terpaksa dibayar pampasan kepada syarikat Thames Water dari England (KWSB) juga disebabkan kecuaian kerajaan negeri pimpinan PAS Kelantan.Sia-sia saja hampir RM50 juta hangus begitu sahaja,sedangkan dengan wang tersebut jika bijak diuruskan boleh diguna pakai untuk menyediakan paip saluran air bersih yang panjangnya berpuluh kilometer dan mampu menyenangkan beribu buah keluarga yang sekarang ini menghadapi masalah bekalan air.Demikian halnya dengan permasalahan pekerjaan sehingga memaksa ratusan ribu rakyat Kelantan terpaksa merantau ke negeri-negeri lain.22 tahun PAS memerintah,jumlah perantau bukannya kian menurun sebaliknya saban tahun terus meningkat.Bukankah ini zalim namanya apabila kerajaan negeri gagal membantu menyediakan peluang pekerjaan untuk rakyatnya ??? Siang dan malam para pemimpin PAS cuma tahu berceramah sambil si petugas PAS mengusung uncang dan tin milo meminta rakyat menyumbang duit kepada parti.Apa rakyat dapat ??? Air liur saja.Amanah yang rakyat berikan kepada PAS di Kelantan sengaja diabaikan dengan berselindung disebalik kopiah dan serban serta ceramah politik, tidak selamanya rakyat akan tertipu dengan permainan politik sebegitu.Sebetulnya,yang sebenar-benarnya sedang menzalimi rakyat tika ini tidak lain dan tidak bukan ialah pemimpin PAS sendiri.PRU 13 kelak yang akan K.O bukannya BN ataupun UMNO,sebaliknya PAS.betul tak pembaca Badut Rakyat ???

K.O BN !!!

ANDA NAK TAHU APA MAKSUD SEBENAR ???

K.O BN ADALAH KEMENANGAN UNTUK ORANG BARISAN NASIONAL !!!

MUAHAHAHA !!!

RENUNG-RENUNGKAN 

3 comments:

Anonymous said...

apa-apa pun sepatutnya sebagai orang islam kita sepatutnya mendoakan kesejahteraan untuk semua ... kenapalah orang pas itu tidak berdoa "Ya Allah ya Tuhanku engkau masukanlah iman dan tauhid kepada seluruh pemimpin dap dan ahli-ahli mereka agar mereka semua menerima Islam sebagai agama yang menjadi pegangan dan amalan mereka. engkau sinarlah iman dan tauhid kepada pimpinan pkr dan ahli pkr yang masih belum islam agar mereka mencintai dan beramal dengan amalan islam yang sebenarnya. engkau kurniakanlah iman dan islam kepada seluruh ketua dan sayap parti kami iaitu dppp agar mereka mereka menerima islam sebagai pegangan dan amalan mereka ... ya Allah seterusnya pertingkatkanlah iman dan amalan islam kami agar kami dapat melaksanakan amanah dan perentah kamu dengan sempurna ... maka dengan seluruh kekuatan islam dan iman yang engkau berikan kepada pimpinan dan ahli dap ... pimpinan dan ahli pkr ... pimpinan dan ahli dppp maka mudahkanlah bagi kami melaksanakan cita-cita kami menegakkan hukum Mu di bumi bertuah ini agar menjadi contoh terbaik kepada umat manusia pada masa ini" ... alangkah indahnya bunyi doa itu ... er soalnya beranikah mereka ...

Anonymous said...

Amin...terbaeek..dan kau satukanlah seluruh pemimpin kami dibawah satu panji yang kau redhai membawa sinar ke seluruh alam wahai Allah pemilik mutlak sekalian alam,dimana nyawa-nyawa kami didalam genggamanmu, pada engkaulah sebaik-baik tempat untuk kami kembali

kadiak said...

Amin doa terbaik

 
 
Blogger Templates