Social Icons

Pages

Monday, October 07, 2013

HOT NEWS !!! @LATHEEFAKOYA BUAT HAL LAGI !!! KENAPA SEKSA LELAKI OKU ??? APA CERITA NI ???


Seorang lelaki OKU yang mewakili satu NGO terpaksa bersusah payah menaiki tangga pejabat Jabatan Kebajikan Masyakat (JKM) di Kulim untuk menyerahkan memorandumnya kepada pengarah jabatan tersebut.MP Padang Serai N Surendran berkata,seramai 50 anggota Persatuan OKU Setia Daerah Kulim pada awalnya berhimpun di luar jabatan tersebut sebagai bantahan berhubung bantuan kebajian pada kira-kira jam 1.30 petang.Katanya,selepas menunggu lebih satu jam di bawah pancaran matahari terik, salah seorang anggota persatuan tersebut.Gnana Pragasan,yang tidak boleh berjalan,bertindak menaiki tangga tersebut untuk menyerahkan sendiri memorandum tersebut kepada Rohana.Gnana,53,dengan memorandum di mulutnya,menggunakan tangannya untuk memanjat tangga dan mengetuk pintu pengarah tersebut sehinggalah pegawai itu keluar untuk menerima memorandumnya.Surendran berkata kejadian itu menunjukkan bahawa jabatan berkenaan tidak sensitif kepada warga kurang upaya dan warga emas di negara ini. 

Sebastian Phiu : Ini Latipah Koyak sudah kasi seksa sama ini OKU.Dia lagi OKU lagi u seksa sama dia kenapa? Sikalang wa list beberapa tanda tanya kasi lu oalng pikir ha. 

1. Latipah Koyak kata dia kata sudah tunggu 1 jam di bawah.Yang kau tunggu kat bawah buat apa? Takkan orang nak datang jumpa kau kat bawah.
2. Latipah Koyak kata OKU naik tangga.Tiada bantuan.Latipah Koyak buat apa? Tengok saja? 
3. Latipah Koyak kata sudah tunggu di pintu pejabat.Terpaksa ketuk beberapa kali.Memang la kunci.Kau datang waktu rehat bengap! 

Persoalan yang timbul : 

Latipah Koyak buat apa? 
Kenapa Latipah Koyak tak tolong OKU naik tangga? 
Kenapa Latipah Koyak ambil gambar saja? 
Kenapa Latipah Koyak beriya-iya suruh OKU naik tangga? 
Kenapa Latipah Koyak fitnah pengarah JKM yang paksa OKU naik tangga? 
Kenapa tiada bukti pengarah JKM paksa OKU naik tangga? 
Cuba lihat gambar dibelakang OKU ramai-ramai tu buat apa?
Dan yang paling tak masuk akal sekali,Latipah Koyak ni lawyer dan berpendidikan tinggi tapi kenapa Latipah Koyak jadi bodoh tak tolong je hantarkan memorandum tu ke atas? Kan lagi senang.Tak payah la OKU tu susah payah naik tangga ke atas.Bodoh betul Latipah Koyak ni!Wa rasa lain-lain lu olang boleh fikir sendiri ha.Sikalang kita sepakat ini Latipah Koyak manyak bolo.Dia suka seksa sama OKU. Manyak jiahat punya olang.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates