Social Icons

Pages

Sunday, April 06, 2014

#MH370 !!! @KHAIRYKJ MEMBELASAH @ANWARIBRAHIM KAW-KAW !!! VIDEO INSIDE !!!


Dalam satu siri tweet,Menteri Belia dan Sukan,Khairy Jamaluddin menyelar dakwaan Ketua Umum PKR,Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa kerajaan cuba menyembunyikan maklumat berkaitan kehilangan pesawat MH370. Khairy yang juga ketua Pemuda Umno Malaysia menyifatkan kenyataan Anwar itu sebagai tidak berasas.Katanya,ketika kerajaan Malaysia bersama rakan-rakan negara lain memanfaatkan setiap minit mencari MH370,ketua pembangkang itu pula mencari keuntungan politik.Anwar,dalam temubual dengan The Telegraph UK,mendakwa kerajaan menyembunyikan maklumat kritikal, dan mengecam kerajaan kerana tidak bertindak lebih awal untuk mengelakkan pembaziran sumber mencari di Laut China Selatan.


"Mereka (kerajaan) mempunyai kuasa untuk mengarahkan tentera udara... atau Malaysia Airlines," Anwar dilaporkan berkata. 

Khairy membalas bahawa jet tentera udara tidak memintas MH370 - yang hanya satu plot dikenal pasti di radar - kerana Malaysia bukan sedang berperang dan pesawat awam itu sudah terbang meninggalkan ruang udara Malaysia.


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

Post a Comment
 
 
Blogger Templates