Social Icons

Pages

Wednesday, June 10, 2015

KANTOI !!! PENIPUAN PUAK #PAKATAN #PEMBANGKANG TERHADAP DS #ROSMAHMANSOR DIDEDAHKAN !!!


tu dia !!! lagi penipuan puak pembangkang didedahkan.dalam 2 hari ni tersebar gambar kononnya Datin Seri Rosmah Mansor membeli beg tangan bernilai hampir RM1 Juta.apa cerita ni ??? main tembak jerrr ??? adakah benar beg itu dibeli oleh Datin Seri Rosmah Mansor ??? kita lihat dulu beg dibawah


sebenarnya puak pembangkang ni irihati sebab pembongkaran sebelum ni dah terbukti isteri Lim Guan Eng pun beli beg berjenama,betul tak pembaca badut rakyat.sebab tu puak pembangkang meroyan tak tentu pasal dan main belasah kononnya Datin Seri Rosmah Mansor beli beg tu.tak percaya ??? jom kita lihat gambar di bawahsebenarnya itu adalah fitnah dari pembangkang.beg itu bukan dibeli oleh Datin Seri Rosmah,sebaliknya Beg itu adalah hadiah daripada besan beliau (maira) yang sememangnya kaya raya.tak percaya ??? jom lihat kenyataan di bawah

Berikut adalah kenyataan yang dikeluarkan saudara Rizal bagi menafikan tuduhan yang tersebar  : 

"Jangan Mudah Menyebar Fitnah,Dosanya Terlalu Berat 

1. Saya mendapat maklumat bahawa terdapat sebaran gambar di Whatsapp mengenai keratan berita mengenai sebuah handbag Hermes Birkin yang dijual secara lelongan pada harga RM820,000.Gambar tersebut disebarkan juga bersama sekeping gambar DS Rosmah memakai sebuah handbag yang hampir sama.Seolah-olah menggambarkan bahawa DS Rosmah merupakan individu yang telah membeli handbag tersebut. 

2. Setelah disemak,saya mendapati bahawa gambar yang disebarkan itu adalah gambar lama yang dirakam 4 tahun lepas di Kompleks Bunga Raya KLIA,sewaktu DS Najib dan DS Rosmah mahu berlepas ke luar negara.Manakala mengikut laporan Wall Street Journal,handbag Hermes Birkin yang dilelong itu adalah model baru yang dikeluarkan pada tahun 2014 dan dilelong pada bulan Jun 2015.Jadi,mana mungkin DS Rosmah memakai handbag yang sama di dalam gambar tersebut. 

3. Handbag yang dipakai oleh DS Rosmah dalam gambar tersebut merupakan pemberian hadiah dari besan DS Rosmah (ketika itu bakal besan),Maira Nazarbayev.

4. Saya mohon kita semua sebagai orang Islam,agar tidak mudah menyebarkan gambar,video atau sebarang berita yang kita sendiri belum tahu pokok pangkalnya.Dosa yang kita tanggung amatlah berat,kerana apa yang kita sebar akan terus menerus disebarkan oleh orang lain.Dan setiap sebaran fitnah itu, kita menanggung dosanya. 

Rizal Mansor

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates