Social Icons

Pages

Tuesday, August 04, 2015

FAKTA !!! ADAKAH DUIT RM2.6 BILION #1MDB PUNYA ??? ADAKAH PM DS @NAJIBRAZAK BERSALAH ???


di bawah adalah fakta apa yang terjadi setelah SPRM umum duit 2.6 bilion yang didermakan kepada Perdana Menteri,Datuk Seri Najib,adakah Datuk Seri Najib bersalah dalam hal ni ??? jom lihat fakta di bawah.semua soalan dan jawapan rakyat malaysia saya akan beri...

1. Adakah sumbangan tersebut dibayar cukai ??? Penerima sumbangan kena bayar cukai ??? Boleh tunjuk fasal mana ??? Jika anda tetap kata kena bayar sebab akaun peribadi,sila baca no 2. 

2. Antara fasal dalam peraturan LHDN :

Pendapatan Diremit Dari Luar Malaysia Mulai tahun taksiran 2004,pendapatan yang diperoleh dari luar Malaysia dan diterima di Malaysia oleh seseorang individu yang bermastautin dan diremitkan ke Malaysia dikecualikan daripada cukai pendapatan. 

3. Adakah bank negara tahu ???

Bank Negara tahu kemasukan wang tersebut kerana setiap transaksi besar akan dimaklum kepada bank negara.Malah akaun peribadi PM semua dimaklumkan kepada Bank Negara.

4. Bukankah ini rasuah ???

Rasuah jika anda memiliki harta secara tidak sah,disembunyikan atau menerima dari pihak yang mempunyai kepentingan.Dalam keadaan ini tiada kepentingan dan tidak disembunyikan dari pihak berkuasa.SPRM telah umumkan tiada unsur rasuah. 

5. Wang tersebut dibelanjakan ke mana ???

Bukan masalah anda.Ini hanya isu antara penderma,penerima dan MT UMNO.

6. Siapa penderma ???

DAP tidak setuju undang-undang dedahkan sumber dana politik yang dicadangkan oleh PM.Jadi mustahil untuk BN dedahkan sumber mereka sedangkan parti lain enggan.tetapi yang pasti penyumbang yang dimaksudkan dari sumber duit itu adalah dari timur tengah 

7. Kenapa akaun PM ???

Sumbangan diberi untuk kempen pilihan raya dan kerja kebajikan.Para penyumbang tahu mereka menyumbang ke dalam akaun Presiden UMNO.Pihak berkuasa juga tahu.Ia bukan akaun yang dibuka secara sembunyi dan menggunakan akaun penyamar.Jadi tidak ada apa-apa masalah.Mereka tidak ditipu atau dipesongkan. 

Nak troll ??? Teruskan !!! Jika ia menggembirakan anda.Kecewa kerana anda tidak dapat atau Datuk Seri Najib razak belum jatuh ??? Selamat bermadah !!! Mahu maki dan hina Datuk Seri Najib kerana bersangka buruk ??? Fikirlah anda agama apa.kalau anda maki dapat tak pahala ??? sebab itu Datuk Seri Najib kata duit itu bukan duit 1MDB !!! 

KENAPA AKAUN PM DAN BUKAN AKAUN PARTI ???

1. Menerima sumbangan untuk dana politik tidak salah di sisi undang undang negara ini.Cadangan SPRM untuk wujudkan undang-undang istihar sumbangan kepada parti politik telah ditolak oleh DAP walaupun UMNO setuju.Yang salah nya kalau penyumbang dapat balasan saperti projek atau peluang perniagaan dari kerajaan.Dalam isu ni,penyumbang tidak berminat untuk dapat apa-apa balasan.Mereka hanya mahu pastikan agar kerajaan Islam Melayu/Bumiputra boleh dipertahan sekaligus dapat mengekang aktiviti ISIS dan militan.

2. Syarat penyumbang dari Timur Tengah tersebut hanya mahu sumbang melalui PM secara persendirian kerana tidak mahu identiti penyumbang diketahui umum.Maka akaun peribadi dibuka khas untk tujuan penyaluran dana aktiviti parti dan pilihanraya,kemudiannya ditutup selepas itu.

3. Kalam dimasukkan ke dalam akaun amanah sudah pasti identiti penyumbang akan terdedah dan diketahui umum,ini tidak dipersetujui oleh penyumbang. 

4. Dalam isu ini,PM tidak melaku apa apa kesalahan disisi undang undang.

FAKTA TAMBAHAN 

1. Selama ini DAP,PKR & PAS memang menerima ratusan juta malah billion ringgit sumbangan dana politik,tapi oleh kerana undang-undang negara ini tidak memerlukan ianya diistihar dan juga tidak perlu maklum sumber atau penyumbang nya,maka ianya tidak diketahui umum dan tidak menjadi isu. 

2. Maka bila UMNO menerima sumbangan dana politik,tidak ada sebab ianya perlu dihebah kepada umum.Tapi malangnya,ada orang dalam saperti bekas pemimpin yang telah mendedahkan perkara ini kpd pengetahuan umum.Lebih malang lagi pendedahan tersebut dibuat secara 'half truth' (separuh benar) yang menyebabkan pelbagai tafsiran sehingga menjadi isu negatif yg besar terhadap UMNO dan pemimpinnya.Sangat tidak beretika untk bekas pemimpin tersebut mendedahkan rahsia parti. 

3. Adakah mungkin antara sumber derma kpd DAP berkait dgn CIA,Isreal (Yahudi) atau lain lain yg boleh menimbulkan kemarahan dan kebencian rakyat terhadap DAP ??? Mungkin ini lah sebabnya DAP menolak sekeras kerasnya untk gubal akta tersebut.kalau DAP berani tolong dedahkan,semuanya dah terdedah berkenaan RM2.6 Bilion.ada berani ???

Wallahuallam

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates