Social Icons

Pages

Sunday, October 13, 2013

BONGKAR !!! SKANDAL KRONI PENTADBIRAN MPAJ DIDEDAHKAN !!! WAJIB BACA !!!


Ini adalah satu lagi permainan dan percaturan puak2 PR menguasai agar kroni2 mereka mengaut keuntungan demi poket masing2 dikawasan yang ditadbir MPAJ kebelakangan hari ini.Kepincangan dan ketirisan yang berlaku di MPAJ telah dirancang dengan teliti agar pihak2 tertentu tidak dapat melibatkan diri dari peluang yang telah disediakan untuk menguntungkan pihak belaan mereka.Manusia yang dimaksudkan adalah DRs. Sarodin,orang yang menguasai memecah-belahkan kawasan tersebut menjadi lebih kecil supaya sebutharga hanya dibuat dalam MPAJ sahaja.Daripada 37 kawasan telah dipecahkan menjadi 76 kawasan,ia dilaksanakan agar menukar sistem tender kepada sistem sebutharga. 

Tindakan ini jelas menunjukkan sikap melebihkan kroni dari melihat rekod kontraktor terbabit samada kontraktor tersebut mempunyai rekod buruk atau disenarai hitam kerana mempunyai prestasi tidak baik sebelum ini. Lebih memilukan pemilihan kontraktor tersebut hanya memilih kontraktor yang berdaftar dengan UPENS sahaja dan ditutup untuk kontraktor2 luar yang lebih cemerlang. Isu yang paling menyakitkan hati,kontraktor-kontraktor terpaksa mengadap Adun2 PR untuk proses pengesahan pendaftaran dengan UPENS, memerlukan budi bicara pemimpin2 Pakatan mereka.Selainnya memudahkan kawasan2 rampasan perang ini dibahagi mengikut kouta masing2 dikalangan YDP dan Drs.Sarodin. 

Pihak Alam Flora Sdn Bhd tidak dimaklumkan tentang perkara ini baik melalui lisan mahupun secara bertulis.Pihak MPAJ pula suka2 menukar sistem sedia ada tanpa membuat pengumuman kepada pihak terdahulu yang dipertanggungjawabkan diatas tugas tersebut.Jika diikutkan perjanjian termeterai amat jelas bahawa MPAJ iaitu bermula 2007 hingga tarikh Alam Flora Sdn Bhd diswastakan,MPAJ bersetuju menyerahkan segala urusan pembersihan kawasan dan sisa pepejal kepada Alam Flora Sdn Bhd melalui perjanjian "Management Agreement".Percaturan PR nampak sangat menyebelahi puak2 dan kroni2 mereka apabila suka2 menukar dan menguatkuasakan undang2 rimba yang tidak dimaklumkan mahupun diumumkan kepada orang ramai.Sikap tak ambil peduli inilah membuat kita akan hilang bersuara dalam memberikan pendapat agar sikap keterbukaan itu lebih menyakin semua pihak. - KL BOYZ

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates