Ketum Production

Ketum Production

Tuesday, April 15, 2014

KANTOI !!! CUBAAN #TONYPUA MEMBURUKKAN #MALAYSIA DI #AUSTRALIA TAK BERJAYA !!!


Baru-baru ini,kecoh di suara rasmi DAP iaitu Roketkini berkenaan Tony Pua yang dihalang daripada berucap dalam Persidangan Malaysia Summit Australia (MASA) 2014,di Australia.Dalam email bertarikh 14 Oktober 2013 yang dihantar oleh penasihat pelajar Jabatan Perkhidmatan Awam Shahrezan Md Sheriff kepada penerima biasiswa JPA,pelajar-pelajar ‘dinasihatkan’ supaya tidak menghadiri program Festival of Ideas,Adelaide,Jika tidak mahu dikenakan sebarang ‘tindakan tegas’MASA yang dijadualkan berlangsung pada 20 hingga 24 April di Melbourne itu merupakan program yang ditaja bersama oleh Kelab UMNO Australia.DAP menyifatkan halangan terhadap Tony Pua sebagai bukti yang penaja dari pihak kerajaan Malaysia takut dengan mereka serta ingin menutup minda pelajar-pelajar Malaysia di sana.Walaubagaimanapun,kebanyakan pelajar di sana yang saya temui dan juga rakyat Malaysia berkata,tindakan penaja menghalang Tony Pua sebagai bertepatan berdasarkan sikap pembangkang yang gemar menggunakan pentas yang diberikan kepada mereka untuk memburukkan negara sendiri.Lagipun,saya percaya,sekiranya Tony Pua dibenarkan berucap sekali pun,beliau tidak mampu memberikan apa-apa idea yang bernas yang mana menjadi ‘tema’ program tersebut,iaitu ‘Festival of Ideas’. 

Jika Tony Pua sekadar ingin berucap menuduh kerajaan lemah,korup dan gagal menangani isu MH370 seperti yang sering dimomokkan pembangkang di setiap pentas ceramah,maka itu bukanlah idea.Menuduh pilihanraya tidak telus atau pemimpin UMNO boros juga bukan idea.Selain perkara ini,saya yakin Tony Pua tidak ada apa-apa lagi untuk diperkatakan selain menipu hadirin kononnya DAP berkhidmat dengan Cekap,Amanah dan Telus (CAT).Malangnya,puji-pujian terhadap parti sendiri juga, bukanlah idea.Justeru,tanpa sebarang idea untuk diketengahkan,maka untuk apa Tony Pua perlu dibenarkan berucap ??? Apatah lagi jika ucapan itu mampu membawa kepada perpecahan di kalangan pelajar di sana serta merosakkan imej negara. Rakyat Malaysia berpecah belah pada hari ini kerana pembangkang telah diberi ruang yang terlebih luas untuk berucap.Saban hari mereka menggunakan semua platform yang ada untuk memfitnah dan menghentam,dalam usaha untuk menggambarkan Malaysia sebagai negara paling buruk dan teruk sekali di dunia.Tidak ada satu pun dari ucapan pembangkang yang membina, sebaliknya hanya berniat untuk memusnahkan segala yang telah dibina. Dalam pembangkang menghentam,menuduh,memfitnah dan menipu itu,negeri yang diperintah mereka pula dilanda berbagai masalah. 

Harapan agar pembangkang menggunakan kebebasan bersuara itu untuk menjadi alternatif atau pengimbang kepada kerajaan ternyata sia-sia.Oleh itu,tidak hairanlah jika penaja program MASA melihat bahawa sudah tiba masanya suara sumbang pembangkang disekat sedikit agar perpecahan sesama rakyat Malaysia dapat dibendung.Kita tentu sekali tidak mahu pelajar-pelajar kita di Australia pulang nanti dengan membawa semangat prejudis sesama kaum,keliru dengan sejarah serta bencikan negara sendiri.Lebih dari itu,saya ingin bertanya Tony Pua,apakah kelayakan bagi mana-mana pemimpin DAP untuk ke sana ke mari memberi ucapan,mengkritik dan menghentam itu dan ini sedangkan Ahli Jawatankuasa Pusat parti sendiri juga masih belum sah ??? Tidak malukah bercakap mengenai CAT,jika pemilihan parti sendiri terbukti berjalan keadaan yang begitu kotor sekali ??? Tidak malukah bercakap mengenai ‘bersih’ sedangkan muka sendiri bersalut najis ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

8 comments:

Anonymous said...

WHAT A BIG SHAME, A DISGRACE.
UNDI PARTI SENDIRI TAK BETUL......PTUIIIIIIII.
A STUPID WILL TEACHANOTHER TO BE STUPID.....IF NOT MORESUPID !

Johan said...

Ada ke pembangkang di Malaysia. Kebanyakannya penentang kerana benda yang baik pun mereka tentang.

benciPKRDAPAS said...

MEREKA INI ELOK BENAR DIGELAR PEMBANGANG..
PERKATAAN PEMBANGKANG ITU TERLALU MULIA UNTUK DIBERI KEPADA BABUN SARKAS POLITIK INI!!

Anonymous said...

Cammon la umno kita kan negara demokrasi.. jangan lah dayus sangat sampai nak sekat pembangkang bg ucapan kat pelajar...negara demokrasi lain pun ada pembangkang jugak tapi tak penah dengar pulak kena sekat2 macam ni... perkara biasa la pembangkang nak cakap pasal kelemahan parti pemerintah.... kan dalam tv3 dan utusan pun setiap hari boleh cakap pasal kelemahan PR... umno ni tak gentleman langsung lah...

Anonymous said...

Anon 1.51 am, this is not an issue of democracy or gentlemen. This is an issue of maruah negara. Pembangkang is always lying. Kita suka pada perkara yang benar atau palsu. Pembangkang likes democrazy. Langsung tak ada respect pada negara sendiri. Dicadangkan pembangkang koyak paspot mereka and go to countries who they worship as great democracy. Tengoklah whether you will be accepted as their citizens. Dont come back kerana anda dalam negara yang anda kira great democracy. Wallahualam

Anonymous said...

April 16, 2014 at 1:51 AM

Otak Kau Nie Lagi teruk pada Otak Lembu... Sia sia jadi Manusia...

Mboooooooh Mbooooooh Mbooooooh

Anonymous said...

Aku adalah manusia dan rakyat malaysia yang waras fikiran, bukan macam pembangkan yang hendak menghancurkan negara. Sebelum panggil orang lain otak lembu, at least lembu itu halal di makan kalau di sembelih orang islam. Kalau anda berotak babi, dahlah haram, cuba nak ajak hancurkan negara islam. Cuba buka sedikit minda yang nyata telah tertutup dengan simen

hangkedee said...

Anu.war aljuburi ibni al liwati

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...