Social Icons

Pages

Friday, March 27, 2015

KANTOI !!! PERLAKSANAAN #GST !!! PENIPUAN #RAFIZIRAMLI DIDEDAHKAN !!!


Semakin dekat dengan tarikh pengumuman GST,semakin galak puak-puak pembangkang menggasak kerajaan.Keluarlah pelbagai dalil-dalil dari penganalisis tiga suku puak pembangkang dengan cuba mengelirukan rakyat.Paling mengelirukan,bila dicakap BN akan tumbang dalam Pilihan Raya Umum akan datang jika GST ini dilaksanakan.Tak pasti pembangkang nak sampaikan berita gembira atau sedih buat rakyat dengan kenyataan ini.Sepatutnya pembangkang biarkan sahaja GST ini dijalankan. 

Bukankah itu yang pembangkang mahukan iaitu menumbangkan BN ??? Tapi sekarang macam hendak menyelamatkan BN dari jatuh.Bila cakap pun dah berbelit-belit,tak sedar kenyataan yang diberikan itu sudah memakan diri.Hakikatnya pembangkang sudah tahu impak positif jangka panjang yang bakal diterima rakyat bila GST dikuatkuasa.Perkara ini tidak boleh dibiarkan berlaku kerana mereka khuatir sokongan rakyat akan meningkat terhadap kerajaan BN.Ahli Parlimen Kota Tinggi,Datuk Ehsanuddin Narrashid tampil memberikan penjelasan sekaligus menyangkal segala tohmahan yang dilemparkan oleh puak pembangkang tentang GST.

Perkara pertama yang diterangkan adalah buat masa ini cukai SST yang kita guna pakai sekarang mengenakan kadar 10% + 6%.Bila GST berkuatkuasa hanya 6% cukai sahaja dikenakan.Jadi dari dua cukai menjadi satu.Point kedua,GST membolehkan kerajaan mengawal harga barang dan ianya selaras dengan Akta Kawalan Harga dan Anti Pencatutan.Selain itu,GST juga mempunyai sistem rebate yang akan memberikan timbal balik buat peniaga, pengilang dan pembekal. Ini dapat mengekang kenaikan sewenang-wenangnya harga barang.

ANDA NAK LAGI ???


UNTUK SELANJUTNYA 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates