Social Icons

Pages

Thursday, August 18, 2016

KANTOI !!! CERITA BASI DIULANG TAYANG !!! APA CERITA NI ???


apa cerita ni ??? takkan cerita basi diulang balik ??? bukan ke sebelum ni dah bagitahu ??? bukan apa,lihat pada PRU 13.sama tak ??? pakai 1 logo kerrr ??? sebenarnya cadangan agar Pakatan meniru BN dengan menggunakan satu logo bukanlah cerita baru,malah cerita lama,berulang tapi tak pernah dilaksanakan.Setiap kali nama pakatan pembangkang yang baru keluar,soal ini akan dibangkitkan tapi buatnya tak pernah jugak pun.Dari Barisan Alternatif,Pakatan Rakyat sampailah kepada Pakatan Harapan hari ini,semuanya cerita yang sama.Mengadakan Pakatan ini sebenar hanyalah satu cara untuk memperdayakan rakyat konon mereka berpakat,berkomponen dan seperti itu,hakikat yang sebenarnya,taklah berpakat mana pun. 

Anwar dan balaci yang lain sudah mati kutu bagaimana nak tipu rakyat dalam soal semua parti pembangkang guna logo atau guna lambang sama dalam pilihanraya ni sebab ia tak pernah menjadi.Dah 4 kempen pilihanraya umum sejak 1998 lagi dah cerita nak pakai satu logo ni tapi berbuatnya tak pernah juga.Dimana masalahnya sebenarnya (walaupun boleh agak),tak siapa yang tahu.Nak kata sekatan oleh kerajaan memerintah,ada banyak parti politik baru pembangkang ditubuhkan sejak 1998 tanpa banyak masalah,terbaru dan sedang berada dalam proses ialah parti Mahathir,Pribumi.

Jadi kesimpulannya pembangkang memang tak boleh nak bekerjasama antara satu sama lain sebab masalahya idealogi/agenda berbeza yang menghalang dari persepakatan dalam bentuk logo yang sama untuk bertanding di dalam pilihanraya.Semua cerita-cerita pasal guna logo yang sama ini hanya untuk mengelirukan rakyat semata-mata,tidak ada yang kurang daripada itu.Hanya BN sahajalah dimana kerjasama yang sebenanya itu berlaku sekalipun idealogi masing-masing 13 parti komponen yang berbeza antara satu sama lain.Pembangkang baru 4 parti komponen,sampai sudah tak boleh nak dilihat ‘bersama-sama’.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
Post a Comment
 
 
Blogger Templates